Antena Meniu Search
x

Gherasimov, prima apariţie de la rebeliunea Wagner. Bloggerii ruşi susţineau că Putin i-ar fi retras comanda operaţiunii din Ucraina: cine ar conduce de fapt războiul

Război în Ucraina. Generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major General al armatei ruse, a fost prezentat luni de Ministerul Apărării de la Moscova ascultând un raport despre atacurile cu rachete ucrainene, aceasta fiind prima sa apariţie publică de la rebeliunea eşuată a grupului de mercenari Wagner, condus de Evgheni Prigojin, în data de 24 iunie, semn că şi-a păstrat funcţia, relatează Reuters, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.07.2023, 11:47

Gherasimov, prima aparaţie publică de la rebeliunea Wagner. Bloggerii ruşi susţineau că Putin i-ar fi retras comanda operaţiunii din Ucraina: cine ar conduce de fapt războiul
- Captura Twitter

Ministerul Apărării rus a declarat că imaginile îl arată pe Gherasimov într-o reuniune desfăşurată duminică, stând într-o sală de comandă militară pe un scaun din piele albă, adresându-se generalilor de rang înalt şi dând ordine, inclusiv şefului serviciului de informaţii militare (GRU). În prezentarea sa, ministerul a utilizat titulatura sa actuală de şef al Statului Major General al armatei ruse şi de comandant al grupului combinat de forţe în Ucraina.

Rusia ar fi dejucat duminică un atac cu rachete ucrainene asupra Crimeei

''Şeful Statului Major General al forţelor armate ale Federaţiei Ruse, generalul de armată Valeri Gherasimov a dat instrucţiuni şefului Direcţiei principale de informaţii şi responsabililor postului de comandă al grupului combinat să organizeze o activitate sistematică de identificare a locurilor de stocare şi de antrenament, precum şi poziţiile de lansare a rachetelor S-200 şi a altor arme de atac similare ale inamicului şi să planifice distrugerea lor preventivă", a precizat Ministerul Apărării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ministerul Apărării a declarat că Rusia a dejucat duminică un atac cu rachete ucrainene asupra Crimeei şi a regiunilor ruse Rostov şi Kaluga. Moscova a anexat Crimeea în 2014. Generalul Gherasimov (67 de ani) este al treilea cel mai puternic responsabil militar de la Moscova după preşedintele Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, şi ministrul apărării Serghei Şoigu. Împreună cu ei, se crede că deţine una dintre cele trei serviete nucleare care pot declanşa un atac nuclear.

Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, i-a criticat cu înverşunare pe Gherasimov şi Şoigu pentru modul dezastruos în care au dirijat campania din Ucraina şi a organizat o scurtă rebeliune în 23-24 iunie pentru a cere demiterea acestora. Gherasimov nu a mai fost văzut în public de la începutul lunii iunie. El nu a apărut în public şi nici nu a făcut vreo declaraţie în timpul tentativei de insurecţie, căreia Prigojin i-a pus capăt după ce i s-a promis că poate să plece în exil, iar ceilalţi participanţi la tentativa de rebeliune nu se vor confrunta cu urmăriri penale.

Rybar, un influent canal de Telegram, condus de un fost ataşat de presă al Ministerului rus al Apărării, a relatat de încă de acum câteva săptămâni că generalul Mihail Teplinsky ar conduce de facto războiul din Ucraina. "La conducerea efectivă a operațiunii militare speciale se află comandantul Forțelor VDV Aeropurtate Mihail Teplinsky. Oficial, Valeri Gherasimov își păstrează postul de șef al Statului Major General, dar nu are nimic de-a face cu rezolvarea problemelor din cadrul Operaţiunii Militare Speciale", relata Rybar pe 28 iunie, la 4 zile de la rebeliunea armată a Grupului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Gherasimov, prima apariţie de la rebeliunea Wagner. Bloggerii ruşi susţineau că Putin i-ar fi retras comanda operaţiunii din Ucraina: cine ar conduce de fapt războiul