Antena Meniu Search
x

Galerie foto Mercenarii Wagner au părăsit oraşul Rostov în aplauze și scandări. Localnicii s-au înghesuit să se fotografieze și să dea mâna cu Prigojin

Prigojin a cedat! Le-a ordonat luptătorilor săi să oprească marşul spre Moscova şi au pornit înapoi spre taberele lor militare. Totul în urma discuţiilor avute cu preşedintele Belarusului, Alexander Lukașenko. Kremlinul a anunţat, de asemenea, că dosarul penal împotriva liderului Wagner va fi clasat. Între timp, în Rusia restricţiile din oraşele vizate de Prigojin încep să fie ridicate. 

de Redactia Observator

la 25.06.2023, 08:00

Negocierile dintre Lukaşenko şi Prigojin s-au întins pe tot parcursul zilei de ieri. Concluzia la care au ajuns cei doi a fost că declanşarea unui masacru săngeros pe teritoriul Rusiei este de-a dreptul inadmisibil. Evgheni Prigojin va pleca, de asemenea, în Belarus, relatează presa din Rusia. 

Evgheni Prigojin, liderul grupului Wagner: Fiind conştienţi că putem fi responsabili de vârsarea de sânge rus, dintr-o parte sau alta, întoarcem convoaiele şi mergem înapoi în taberele noastre militare, conform unui plan.

Mercenarii Wagner au părăsit oraşul Rostov în aplauzele şi scandările oamenilor

Prigojin a ales să renunţe la planul său de a ajunge în Moscova şi le-a ordonat mercenarilor săi să se oprească. Au părăsit, mai apoi, oraşul Rostov în aplauzele şi scandările celor prezenţi.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zeci de oameni s-au adunat pentru a-i aclama pe luptătorii Wagner la ieşirea din oraş, iar câţiva chiar s-au fotografiat alături de lider sau au dat mâna cu el. 

Dosarul penal pe numele lui Prigojin va fi clasat

Kremlinul a anunţat, de asemenea, că dosarul penal pe numele lui Prigojin va fi clasat, dar a mai făcut şi un anunţ destinat luptătorilor. "Cei care îşi doresc, vor putea semna un contract cu ministerul Apărării", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Între timp, încep să se ridice restricţiile impuse pe drumurile din Rusia. În Lipeţk, autorităţile acoperă șanțurile săpate de forțele ruse pentru a opri înaintea mercenarilor Wagner.

Situaţia gravă din timpul zilei de ieri a atras după sine şi un discurs al lui Vladimir Putin pentru popor, la câteva ore după intrarea lui Prijojin în ţară. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Ambițiile uriaşe și interesele personale au dus la trădare.

Haosul dezlănţuit în ţară a început după ce Evgheni Prigojin a lansat acuzaţii grave la adresa Ministerului rus al Apărării, spunând că o tabără Wagner a devenit ţinta bombardamentelor lansate de armata lui Vladimir Putin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Mercenarii Wagner au părăsit oraşul Rostov în aplauze și scandări. Localnicii s-au înghesuit să se fotografieze și să dea mâna cu Prigojin