Meniu
Search
x

Ghid turistic şi clientul său, morţi în Munţii Alpi. Cadavrele au fost descoperite de alţi turişti care escaladau Mont Blanc

Un ghid în vârstă de 26 de ani şi clientul său în vârstă de 30 de ani au fost găsiţi morţi, vineri după-amiaza, în masivul Mont Blanc din Chamonix, în Munţii Alpi, a anunţat, sâmbătă, jandarmeria locală, relatează AFP.

De Antonia Roşu la 13.08.2022, 18:07

”Au fost descoperiţi în jurul orei locale 18:15 de către plutonul de jandarmerie montană (PGHM) al oraşului", a declarat pentru AFP pentru o sursă din jandarmerie, după ce au căzut în timp ce traversau traseul de pe muntele Aiguille du Comb.

Cadavrele victimelor, ambele de naţionalitate franceză, au fost găsite de turiştii ”care au străbătut şi ei vârful”, a explicat PGHM, conform news.ro.

Sursa a adăugat că a fost deschisă o anchetă menită să investigheze cauzele accidentului

”Munţii înalţi au devenit mai periculoşi odată cu seceta, dar accesul nu a fost supus unei interdicţii speciale”, potrivit PGHM.

Pe 5 august, două refugii de unde se putea urca pe Mont Blanc au fost închise din cauza ”pericolului de moarte” reprezentat de numeroasele căderi de stânci cauzate de secetă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ghid turistic şi clientul său, morţi în Munţii Alpi. Cadavrele au fost descoperite de alţi turişti care escaladau Mont Blanc