Antena Meniu Search
x

Comoară de un milion de dolari ascunsă în munți, găsită după 10 ani de căutări

Cea mai faimoasă vânătoare de comori din America a ajuns la final! După zece ani de căutări, un norocos a găsit reunumitul cufăr în care s-ar afla monede de aur şi pietre preţioase.

de Redactia Observator

la 09.06.2020, 15:02

Vezi și
  • Vânătoarea de comori a început în 2010.
  • Comoara estimată la un milion de dolari a fost găsită.

Cum era de aşteptat, bărbatul care a găsit comoara estimată la un milion de dolari a preferat să rămână anonim. Vânătoarea a început în 2010 după ce un colecţionar excentric a ascuns cufărul în inima munţilor.

De atunci, sute de mii de oameni l-au căutat neîncetat. Cinci dintre ei chiar au murit în timpul expediţiilor periculoase.

La zece ani după ce a fost ascunsă în inima Munţilor Stâncoşi, comoara estimată la un milion de dolari a fost găsită.

Cel care a făcut mare descoperire, a preferat să rămână anomim. Dar, pentru a dovedi că a pus mâna pe ea, bărbatul i-a trimis câteva poze celui care a ascuns giuvaierurile.

Forrest Fenn, colecţionar: Am ascuns comoara la mai bine de 13 kilometri nord de oraşul Santa Fe, undeva în Munţii Stâncoşi. Nimeni nu ştie unde se află în afară de mine.

Colecţionarului de artă Forrest Fenn a decis să ascundă comoara chiar după criza financiară din 2009 pentru a le da oamenilor speranţă.

Vânătoarea de comori a început în 2010 când peste 350.000 de oameni au pornit în căutarea cufărului din bronz în care s-ar fi aflat monede de aur, diamante, rubine, safire şi smaralde.

Forrest Fenn, colecţionar: Am găsit un cufăr frumos din perioada Imperiului Roman. Am început să îl umplu cu monede de aur, bucăţi de aur şi aproximativ 200 de rubine.

Unii au renunţat inclusiv la slujbele pe care le aveau pentru a se dedica acestei aventuri. Cinci dintre vânătorii de comori au pierit în timpul expediţiei periculoase.

Marc Howard, vânător de comori: Munţii Stâncoşi pot fi foarte periculoşi. Este foarte important să ştii ceea ce faci şi pe unde mergi.

Indiciile care duceau spre comoară au fost ascunse într-o poezie de 24 de versuri, inclusă într-o autobiografie a colecţionarului american. Chiar şi aşa misterul părea de neelucidat.

Cynthia Meachum, vânător de comori: Caut comoara ascunsă de Fenn de mai bine de trei ani şi jumătate.

Mulţi au pus la îndoială existenţa comorii, iar incertitudinea persistă chiar şi acum. Şi asta deoarece cel care a găsit-o a ales să rămână anonim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Comoară de un milion de dolari ascunsă în munți, găsită după 10 ani de căutări