Antena Meniu Search
x

Video Gorilele de la San Diego Zoo Safari Park, infectate cu Covid de un îngrijitor: "Au o tuse seacă"

Opt gorile din Zoo Safari Park din San Diego au contractat COVID-19 de la un îngrijitor, marcând prima transmitere cunoscută a virusului către maimuțe, au informat oficialii grădinii zoologice luni, citaţi de Reuters.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.01.2021, 14:46

Gorilele de la o grădină zoologică din San Diego s-au infectat cu coronavirus - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Trei dintre gorile au prezentat simptome ale virusului respirator, cum ar fi tusea, deși niciuna nu pare grav bolnavă și se așteaptă ca toate să se recupereze complet, spun oficialii.

Analizele au confirmat prezenţa coronavirusului

Analiza de laborator a eşantioanelor colectate a relevat prezenţa virusului, a declarat purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice Andrew James, iar rezultatele pozitive au fost confirmate luni de Laboratoarele Naționale de Servicii Veterinare ale Departamentului Agriculturii din SUA (USDA)

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timp ce testul a fost definitiv pentru un singur animal, toate cele opt gorile sunt presupuse de oficialii de la grădina zoologică că au fost expuse și posibil infectate cu SAR-CoV-2.

Gorilele locuiesc împreună atât în ​​habitatul nostru zoologic natural, cât și în sălbăticie și trebuie să presupunem, ca și în cazul familiilor umane, că toți membrii grupului au fost expuși", informează grădina zoologică.

Se crede că gorilele au contractat virusul de la un membru al personalului, asimptomatic, în ciuda respectării unor protocoale stricte de biosecuritate în conformitate cu liniile directoare ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, a spus grădina zoologică.

Primul caz de infecţie cu Covid-19 la maimuţe

Au existat măsuri riguroase de control al infecțiilor cu mult înainte de pandemie, deoarece maimuțele sunt deosebit de sensibile la agenții patogeni transportați de om, în timp ce nu au imunitate naturală față de aceștia.

"În afară de congestie și tuse, gorilele se descurcă bine", a declarat Lisa Peterson, directorul executiv al Parcului Safari Zoo din San Diego. "Grupul de gorile rămâne în carantină împreună. Sperăm la o recuperare completă".

Coronavirusul a fost, de asemenea, găsit în mai multe alte specii de animale sălbatice aflate în captivitate, printre care mai mulți lei și tigri la grădina zoologică Bronx din New York și patru lei la grădina zoologică Barcelona din Spania.

Gorilele din San Diego reprezintă primul caz cunoscut de infecții confirmate la maimuțe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Gorilele de la San Diego Zoo Safari Park, infectate cu Covid de un îngrijitor: "Au o tuse seacă"