Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Grav accident feroviar în Franța: 37 de oameni au fost răniţi

37 de oameni au fost răniţi, trei dintre ei fiind în stare gravă, după ce un tren s-a ciocnit, în plină viteză, cu un camion, la intrarea într-o gară din apropierea Parisului.

de Redactia Observator

la 22.04.2015 , 07:52

37 de oameni au fost răniţi, trei dintre ei fiind în stare gravă, după ce un tren s-a ciocnit, în plină viteză, cu un camion, la intrarea într-o gară din apropierea Parisului. 

Trenul efectua o cursă Intercity între Belfort şi Paris, cu aproximativ 350 de pasageri la bord. Dar, chiar înaintea gării din Nangis, linia era blocată de un camion de mare tonaj care transporta utilaje agricole.

Viteza trenului era una normală în Franţa: puţin peste 130 de kilometri pe oră. Când a observat camionul, mecanicul a acţionat frânele, dar era, deja, prea târziu. Impactul a fost deosebit de violent.

Vezi și

Cinci vagoane au deraiat dar, din fericire, nu s-au răsturnat, aşa că majoritatea pasagerilor au scăpat nevătămaţi sau au suferit doar răni uşoare. Doar mecanicul, care a trebuit să fie descarcerat, şi alte două persoane sunt mai grav rănite dar vieţile lor nu sunt în pericol.

Autorităţile consideră, însă, că s-a evitat o catastrofă de amploare doar datorită prezenţei de spirit a unui pompier, aflat la faţa locului. 

Traficul feroviar a fost suspendat, deoarece şi linia era avariată. Secretarul de stat pentru transport s-a deplasat la locul accidentului şi a ordonat o anchetă detaliată asupra cauzelor sale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Grav accident feroviar în Franța: 37 de oameni au fost răniţi