Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini terifiante care arată amploarea distrugerilor din suburbiile Atenei. Grecia e în flăcări după cele mai mari temperaturi din istorie

Grecia e în flăcări după ce a înregistrat cele mai mari temperaturi din istorie. Noi incendii au izbucnit în suburbiile Atenei, iar penele de curent se țin lanț. Imaginile surprinse după trecerea flăcărilor arată amploarea distrugerilor. Locuitorii Atenei au fost atenţionaţi să rămână în spaţii închise după ce fumul de la incendiile de vegetaţie s-a răspândit în capitală.

de Redactia Observator

la 04.08.2021, 15:58

Marți după-amiaza un foc a izbucnit într-o suburbie în nordul Atenei. Casele din zonă au arsși localnicii au fost evacuați, iar focul amenință să se extindă.  Imagini terifiante din Varympompi descriu distrugerea uriașă lăsată în urmă de incendiu. Acolo unde în urmă cu câteva ore era o pădure de pini a ajuns cenușă. Imagini apocaliptice arată mașini și case arse, precum și mii de acri de pădure mistuiți de foc.

Mii de oameni au fugit marți din casele lor de la nord de Atena, după ce flăcările au ajuns în zonele rezidențiale. În urmă cu o zi premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia înfruntă „cea mai gravă caniculă” din ultimii 30 de ani. Observatorul Național din Atena a publicat un timelapse cu evoluția incendiului care a afectat suburbia. A izbucnit marți la ora locală 13:25 și în primele două ore de răspândire a acestuia (13:30 - 15:30), vîntul sufla cu intensitate medie. 

Vâlvătaia a izbucnit într-o pădure deasă iar acest factor combinat cu vegetația uscată din cauza caniculei și cu vântul de intensitate medie a favorizat dezvoltarea unei coloane de foc. Imediat coloane verticale de fum s-au ridicat la zeci de metri în aer, focarele fiind vizibile de la distanța.  Un rol important l-a avut faptul că focul s-a răspândit într-o zonă împădurită și apoi în zone rezidențiale care au întreținut arderea și au contribuit la extinderea flăcărilor. 

Incendiul a declanșat un imens nor de fum peste Atena și a provocat multiple evacuări lângă Tatoi, la 20 de kilometri nord de Atena. Locuitorii și-au lăsat casele și au fugit în mașini și cu motociclete, îndreptându-se spre capitală printr-o pătură de fum. "Este un incendiu mare și va fi nevoie de multă muncă pentru a controla acest lucru", a declarat guvernatorul regional din Atena, George Patoulis, pentru televiziunea de stat ERT. „Frunzișul este foarte dens în aceste zone și este foarte uscat din cauza caniculei, astfel încât condițiile sunt dificile.”

Pe acelaşi subiect

Incendiile s-au dezlănțuit și în alte părți ale Greciei, provocând evacuări într-o zonă de coastă din regiunea sudică a Peloponezului, precum și pe insulele Evia și Kos, au spus autoritățile. Valul de căldură care a cuprins Grecia începând de săptămâna trecută a atins apogeul luni după-amiaza, când s-a înregistrat cea mai mare temperatură raportată vreodată pe teritoriul elen: 46,3 grade Celsius. 

Capitala Greciei a înregistrat marți maxime de 42 ° C în unele părți. Autoritățile au închis siturile arheologice turistice în timpul orelor de după-amiază, inclusiv Acropole. Cetatea antică este deschisă în mod normal de la 8 a.m. la 8 p.m. vara, dar va avea ore reduse până vineri, închizându-se între prânz și 17:00.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Imagini terifiante care arată amploarea distrugerilor din suburbiile Atenei. Grecia e în flăcări după cele mai mari temperaturi din istorie