Antena Meniu Search
x

Grecia: Primul caz de contaminare cu tulpina indiană de coronavirus

Primul caz de infectare cu varianta indiană de coronavirus a fost descoperit în Grecia. India se confruntă cu o criză sanitară, înregistrând duminică aproape 350.000 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore, un record mondial.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.04.2021, 16:39

Test Covid
Grecia: Primul caz de contaminare cu tulpina indiană de coronavirus - Profimedia
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Un caz de contaminare cu varianta SARS-CoV-2, care se află la originea unui val al epidemiei Covid-19 scăpat de sub control în India, a fost descoperit în Grecia, anunţă autorităţile sanitare greceşti.

Organismul naţional de sănătate publică EODY a anunţat duminică, într-un comunicat, că ”un eşantion pozitiv (...) cu varianta dominantă în India” a fost descoperit la ”o femeie străină în vârstă de 33 de ani care locuieşte la Atena şi care a efectuat o călătorie, la 4 aprilie, la Dubai”, în Emiratele Arabe Unite (EAU).

”Este vorba despre primul caz al unei variante indiene în Grecia”, a declarat sursă de la Ministerul grec al Sănătăţii care a cerut protecţia anonimatului, potrivit news.ro.

Şi în Elveţia autorităţile au anunţat un prim caz de infectare cu ultpina indiană de Sars-Cov-2 (B.1.617), persoana infectată aflându-se în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării, iar joi, autorităţile belgiene au anunţat că douăzeci de studenţi indieni au fost confirmaţi pozitiv cu noua variantă a virusului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Grecia: Primul caz de contaminare cu tulpina indiană de coronavirus