Antena Meniu Search
x

Grecia rămâne fără 8.000 de cadre medicale dintr-un foc: persoanele nevaccinate vor fi suspendate, fără plată

Grecia rămâne dintr-un foc fără 8.000 de cadre medicale. Vaccinarea obligatorie impusă celor care lucrează în sistemul public de sănătate are drept consecinţă ieşirea din sistem a celor care nu s-au vaccinat.

de Redactia Observator

la 01.09.2021, 21:18

Grecia rămâne 8.000 de cadre medicale dintr-un foc: persoanele nevaccinate vor fi suspendate, fără plată
- Profimedia

Potrivit agenţiei EFE, cei 8.000 de oameni vor fi suspendaţi fără plată până când se vor imuniza. Guvernul elen le-a oferit o zi pentru a se vaccina măcar cu prima doză, dar a subliniat că nu vor mai fi făcute alte concesii. Drept urmare, aproximativ 2.000 de persoane din cele 10.000 care erau iniţial nevaccinate s-au programat deja pentru vaccinarea cu prima doză, conform Sindicatului Personalului Sanitar din Grecia.

Proteste masive: arestări, gaze lacrimogene şi tensiuni

Ambulanţa urmează să funcţioneze cu 1.245 de angajaţi mai puţin, potrivt ziarului economic Naftemporiki. ”Îndemnăm personalul din sănătate să se vaccineze, însă suntem împotriva vaccinării obligatorii, care rididcă o problemă democratică”, a declarat pentru AFP un membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Naţionale elene a Muncitorilor din Spitalele Publice, Dimitris Kourouvalakis.

Guvernul a adoptat măsuri în vederea încurajării unui maximum de persoane să se vaccineze, în lupta împotriva răspândirii variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2. Aproape toţi bolnavii internaţi şi conectaţi la sisteme de respiraţie artificală nu sunt vaccinaţi împotriva covid-19. La începutul lui iulie, Parlamentul grec a adoptat o lege care impune obligativitatea vaccinării împotriva covid-19 a personalului care îngrijeşte şi a angajaţilor azilurilor. Peste 5,7 dintre cei 10,7 milioane de locuitori ai Greciei au fost vaccinaţi complet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Grecia rămâne fără 8.000 de cadre medicale dintr-un foc: persoanele nevaccinate vor fi suspendate, fără plată