Antena Meniu Search
x

Grecii continuă cu laudele la adresa românilor. Pompierii din Evia, comparaţi cu adevărate trupe de comando: "Au tactici pe care le vezi doar în Armată"

Grecii sunt impresionaţi de acţiunile pompierilor români. Într-un nou articol eligios la adresa românilor, jurnaliştii greci îi compară pe cei 108 români trimişi în Evia de DSU cu adevărate trupe de comando.

de Redactia Observator

la 10.08.2021, 14:59

Grecii continuă cu laudele la adresa românilor. Pompierii din Evia, comparaţi cu adevărate trupe de comando: "Au tactici pe care le vezi doar în Armată"
- menshouse.gr

"Potrivit mărturiilor martorilor şi localnicilor, pompierii români sunt mai buni decât o trupă de comando. Sunt instruiţi pentru orice situţie, au dezvoltat tactici pe care le găseşti doar în batalioanele Armatei şi acţionează pe câmpul pe luptă tratând focul nu ca pe un fenomen natural, ci ca pe un adversar real care are mai multe planuri de atac", scriu jurnaliştii de la menshouse.gr.

De asemenea, jurnaliştii greci au făcut şi o comparaţie între numărul de pompieri pe care îl au cele două ţări: România are peste 32.000 de pompieri în serviciu permanent, în timp ce Grecia are un efectiv de 14.000 de pompieri în serviciu permanent şi sezonier. "Nu este o chestiune legată de cantitate, ci de calitate", mai scrie sursa citată.

România a trimis 108 pompieri şi 22 de autospeciale în Grecia

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis un efectiv de 108 pompieri militari şi 22 de autospeciale în Grecia. Pompierii români au ajuns sâmbătă seară în Grecia, iar duminică au avut prima misiune pe insula Evia, una dintre cele mai afectate zone.

Astăzi, 10 august, pompierii români sunt într-o misiune pe insula Evia şi participă cu 6 autospeciale de stingere, două cisterne şi o dronă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Grecii continuă cu laudele la adresa românilor. Pompierii din Evia, comparaţi cu adevărate trupe de comando: "Au tactici pe care le vezi doar în Armată"