Antena Meniu Search
x

GREVĂ la Lufthansa: Sute de zboruri au fost anulate

Piloţii Lufthansa din Germania au început miercuri o grevă de două zile, sute de zboruri fiind anulate la unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Europa, pentru a spori presiunile asupra conducerii într-o dispută salarială veche.

Piloţii Lufthansa din Germania au început miercuri o grevă de două zile, sute de zboruri fiind anulate la unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Europa, pentru a spori presiunile asupra conducerii într-o dispută salarială veche.

Iniţial, piloţii convocaseră pentru miercuri o grevă de 24 de ore, dar, după ce două instanţe au respins încercările conducerii Lufthansa de a opri protestul, sindicatul l-a extins cu încă 24 de ore, până vineri.

Greva este a 14-a acţiune de acest fel care afectează activitatea Lufthansa, în conflictul cu sindicatul Vereinigung Cockpit (VC).

Compania aeriană a anunţat încă de marţi că anulează 876 de curse dintr-un total de circa 3.000 care erau programate pentru miercuri, fiind afectaţi aproximativ 100.000 de pasageri.

Lufthansa, care anticipează că greva va provoca costuri de 7-9 milioane de euro pe zi, va da informaţii în cursul zilei de miercuri despre cursele care vor fi anulate joi.

Potrivit conducerii companiei, decizia de a extinde protestul pentru încă o zi este ”de neînţeles”.

Greva a început la miezul nopţii şi afectează cursele care ar fi trebuit să plece de pe aeroporturile germane, între care 51 sunt pe distanţe lungi.

Zborurile altor operatori aerieni ai Lufthansa, între care se află Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines, nu vor fi afectate.

Lufthansa a cerut piloţilor să participe la medierea conflictului, dar sindicatul a respins propunerea, aşteptând mai întâi o ofertă mai bună din partea conducerii, ca bază a discuţiilor.

Sindicatul vrea o majorare medie de 3,7% a salariilor pentru 5.400 de piloţi din Germania, pe o perioadă de cinci ani, începând din 2012.

Conducerea Lufthansa, care încearcă să reducă cheltuielile, pe fondul concurenţei din partea operatorilor low-cost şi a celor din Golful Persic, a oferit o majorare de 2,5% pentru o perioadă de şase ani, până în 2019.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » GREVĂ la Lufthansa: Sute de zboruri au fost anulate