Antena Meniu Search
x

Grupul Wagner, țintă a sancțiunilor SUA. Washingtonul vrea să limiteze livrările de arme și echipamente către mercenarii ruși

Administrația Biden a dezvăluit miercuri noi restricții privind exporturile de tehnologie către grupul militar rus Wagner, în încercarea de a limita și mai mult livrările către grupul de mercenari care luptă în Ucraina. Grupul care a fost adăugat pe o listă neagră comercială în 2017, după ce Rusia a anexat regiunea Crimeea din Ucraina, va fi acum considerat utilizator final militar și se va confrunta cu noi restricții dure privind accesul la tehnologia produsă oriunde în lume cu echipamente americane, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 09:34

Sediul grupului Wagner
Grupul Wagner, țintă a sancțiunilor SUA. Washingtonul vrea să limiteze livrările de arme și echipamente către mercenarii ruși - Profimedia

"Grupul Wagner este una dintre cele mai cunoscute organizații de mercenari din lume și comite în mod activ atrocități și abuzuri ale drepturilor omului în Ucraina", a declarat Alan Estevez, oficial al Departamentului pentru Comerț al SUA.

"Astăzi trimitem un mesaj clar actorilor nestatali care încearcă să ridice ștafeta brutalității din partea armatei șovăitoare a lui Putin că Departamentul Comerțului nu va ezita să acționeze împotriva lor", a adăugat oficialul american.

Grupul Wagner, un contractor militar privat cu legături strânse cu Kremlinul, a fost fondat în 2014, după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea și a declanșat o insurgență separatistă în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

De la începutul invaziei de pe 24 februarie, mercenarii din grupul Wagner au fost o parte importantă a trupelor trimise să lupte în Ucraina, fiind implicați în mai multe bătălii importante. Din luna noiembrie, Departamentul de Stat al SUA consideră în mod oficial că mercenarii Wagner fac parte din sectorul de apărare și din economia Rusiei, acuzându-i că au încercat să cumpere arme și muniții din Iran pentru a-și susține operațiunile din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Grupul Wagner, țintă a sancțiunilor SUA. Washingtonul vrea să limiteze livrările de arme și echipamente către mercenarii ruși