Antena Meniu Search
x

Guvernul austriac, dat în judecată pentru focarul Covid de la Ischgl, stațiunea supranumită „Ibiza din Alpi”

Guvernul austriac a fost dat în judecată pentru focarul Covid apărut la începutul acestui an, în stațiunea Ischgl, responsabil cu infectarea a mii de oameni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.09.2020, 08:35

Guvernul austriac, dat în judecată pentru focarul Covid de la Ischgl
Guvernul austriac, dat în judecată pentru focarul Covid de la Ischgl - DPA Images / Herbert Neubauer via Hepta
  • Mii de turiști și austrieci s-au infectat în stațiunea aglomerată din Alpi și au dus apoi virusul în țările de origine.
  • Autoritățile locale sunt acuzate că au acționat tardiv și într-o manieră greșită, care i-a pus în pericol pe turiști.

Un grup pentru drepturile consumatorilor a anunțat că a intentat un proces civil pe această speță.

Focarul de la Ischgl, cunoscut sub numele de „Ibiza din Alpi”, a fost cel mai mare din Austria și a contribuit la răspândirea virusului în toată Europa. Mii de turiști și austrieci s-au infectat în stațiunea extrem de aglomerată din Alpi și au dus apoi virusul în țările de origine, scrie Reuters.

Primul caz de coronavirus în stațiune a fost depistat pe 7 martie, la câteva zile după ce Islanda a spus că mai mulți conaționali au fost infectați acolo și la 11 zile după confirmarea primelor infecții din Austria. 

Agenția de sănătate publică din Austria a declarat încă de atunci că virusul ar fi ajuns la Ischgl mult mai devreme, pe 5 februarie.

Autoritățile din provincia Tirol se apără și spun că au răspuns corespunzător, având în vedere ce se știa despre coronavirus la acea vreme. 

Însă Asociația pentru protecția consumatorilor susține că s-a acționat tardiv și total greșit și a prezentat deja în instanță primele documente prin care demonstreze că autoritățile nu i-au protejat pe oameni de coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Guvernul austriac, dat în judecată pentru focarul Covid de la Ischgl, stațiunea supranumită „Ibiza din Alpi”