Antena Meniu Search
x

Guvernul britanic vrea să reducă numărul de ore suplimentare ale medicilor rezidenţi

Medicii rezidenţi din Marea Britanie au fost ieri în grevă generală, prima din ultimii 40 de ani. Sunt nemulţumiţi pentru că autorităţile vor să le taie 30 la sută din salarii. Medicii rezidenţi reprezintă mai mult de 50 la sută din totalul personalului calificat din spitalele britanice de stat

Vezi și

 Medicii rezidenţi din Marea Britanie au fost ieri în grevă generală, prima din ultimii 40 de ani. Sunt nemulţumiţi pentru că autorităţile vor să le taie 30 la sută din salarii. Medicii rezidenţi reprezintă mai mult de 50 la sută din totalul personalului calificat din spitalele britanice de stat. Ieri, în spitalele şi clinicile de stat s-au acoperit doar urgenţele. Urmează şi alte greve în această lună, dacă guvernul nu renunţă la tăierile salariale.

Protestul doctorilor rezidenţi a avut loc la Londra, chiar la doi paşi de clădirea Parlamentului.

Medicii de la spitalul Saint Thomas din centrul capitalei au afişat pancarte cu mesaje clare: "Suntem o singură profestie, trebuie să fim uniţi" sau "Apăraţi medicii!" Rezidenţi au ogranizat o grevă de 24 de ore pentru că nu acceptă ideea că vor rămâne fără o sumă importantă din salariu. Guvernul vrea renegocirea contractului lor de muncă, iar oficialii au stipulat în varianta nouă de contract reducerea numărului de ore lucrate în plus de medicii rezidenţi.

În urma grevei, în jur de patru mii de proceduri medicale, inclusiv operaţii, au fost anulate. Greva de acum nu va fi ultima, pentru că medicii au programat alte două proteste: unul a finalul acestei luni, iar celălalt la începutul lunii februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Guvernul britanic vrea să reducă numărul de ore suplimentare ale medicilor rezidenţi