Antena Meniu Search
x

Hackeri români condamnaţi la 20 ani de închisoare, după ce au făcut milioane de dolari cu un virus

Bogdan Nicolescu şi Radu Miclăuş, doi hackeri români acuzaţi că au obţinut peste 4,5 milioane de dolari din fraude cibernetice, au fost condamnaţi la ani grei de închisoare chiar înainte de Crăciun.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 29.12.2019, 17:37

Bogdan şi Radu ar fi făcut peste 4,5 milioane de dolari din fraudă cibernetică
Radu (stânga) şi Bogdan ar putea sta ani grei în închisoare - Cleveland Online

Bogdan Nicolescu şi Radu Miclăuş, doi hackeri români acuzaţi că au obţinut peste 4,5 milioane de dolari din fraude cibernetice, au fost condamnaţi la ani grei de închisoare chiar înainte de Crăciun.

Bogdan Nicolescu şi Radu Miclăuş au fost prinşi în 2016, însă întreaga poveste a început în urmă cu mai mult de un deceniu, graţie unei plângeri depuse de o victimă păcălită de cei doi români.

Cine este al treilea membru al grupării de hackeri români

Conform Cleveland Online, în 2007, o americancă a depus plângere acuzând că a pierdut 10.000 de dolari în cadrul a ceea ce părea o acţiune de a cumpăra un autoturism.

De atunci, autorităţile americane au fost pe urmele grupării, inclusiv agenţi FBI urmărindu-i pe Bogdan şi Radu, dar şi pe un al treilea membru al grupării, Tiberiu Dăneţ.

Cei trei au fost prinşi abia în 2016, iar autorităţile americane susţin că românii au păcălit sute sau poate chiar mii de americani blocându-le calculatoarele cu programe malware. 

Românii solicitau recompense pentru returnarea documentelor şi informaţiilor personale, astfel ei ajungând să facă peste 4,5 milioane de dolari.

Tiberiu Dăneţ şi-a recunoscut implicarea în poveste şi a depus mărturie împotriva celorlalţi doi români.

Scapă cu o pedeapsă între 9 şi 12 ani de închisoare, decizia finală urmând a fi luată la începutul anului viitor.

În schimb, Bogdan Nicolescu a fost condamnat, chiar înainte de Crăciun, la 20 de ani de închisoare, iar Radu Miclăuş a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Sursa amintită precizează că cei doi continuă să nege implicarea lor în poveste şi vor contesta pedepsele primite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Hackeri români condamnaţi la 20 ani de închisoare, după ce au făcut milioane de dolari cu un virus