Meniu LIVE
Search
x

Hackerii ruși au atacat mai multe instituții din Lituania. "Atacul va continua până când se va ridica blocada" Kaliningradului

Grupul rus de hackeri Killnet a revendicat luni responsabilitatea pentru un atac cibernetic de tip Denial of Service (DDoS) asupra Lituaniei, afirmând că reprezintă un răspuns pentru blocarea tranzitului de bunuri vizate de sancţiuni ale UE spre exclava rusă Kaliningrad, scrie Agerpres.

De Redactia Observator la 27.06.2022, 18:57

"Atacul va continua până când Lituania va ridica blocada", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Killnet. "Am distrus până acum 1.652 de resurse de web. Iar asta este doar până acum", a spus el.

Exclava Kaliningrad este legată de restul Rusiei doar printr-o cale ferată care trece prin Lituania, membră a UE şi a NATO.

Centrul naţional de securitate cibernetică de la Vilnius a anunţat în cursul după-amiezii că instituţii de stat şi private au fost vizate de un atac cibernetic de tip DDoS.

"Este foarte probabil ca atacuri de intensitate similară sau mai mare să continue în zilele următoare, în special în sectoarele transportului, energiei şi financiar", a precizat centrul.

Reţele sigure utilizate de instituţiile de stat s-au aflat printre cele afectate, a mai menţionat sursa citată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Hackerii ruși au atacat mai multe instituții din Lituania. "Atacul va continua până când se va ridica blocada" Kaliningradului