Antena Meniu Search
x

Hamas dezminte că a ucis şi decapitat copii în Israel. BBC şi NYT confirmă un masacru şi bebeluși morţi în Kfar Aza

Război Israel - Hamas. Hamas neagă categoric "acuzațiile fabricate de media", inclusiv pe cele că a ucis şi decapitat copii, relatează televiziunea din Liban Al Mayeeden. Jurnaliştii de la BBC şi New The York Times (NYT) au primit acces în Kibuţul Kfar Aza, o comunitate israeliană de la graniţa cu Gaza, unde mai mulţi oameni au fost ucişi sâmbătă când Hamas a trecut graniţa. NYT relatează că printre morți se află bebeluși și copiii. 

de Redactia Observator

la 11.10.2023, 16:32

Hamas dezminte că a ucis şi decapitat copii în Israel. BBC şi NYT confirmă un masacru şi bebeluși morţi în Kfar Aza
Hamas dezminte că a ucis şi decapitat copii în Israel. BBC şi NYT confirmă un masacru şi bebeluși morţi în Kfar Aza - Getty Images

Gruparea islamistă Hamas a negat miercuri că "a ucis copii" şi că "a decapitat şi atacat civili" în timpul ofensivei lansate sâmbătă asupra Israelului, într-un răspuns la ceea ce Hamas numeşte "acuzaţii inventate" ale soldaţilor israelieni cu privire la masacrele comise de aceşti militanţi într-un kibbutz din apropiere de frontiera cu Fâşia Gaza, transmite EFE, citată de Agerpres

"Afirmăm cu fermitate falsitatea acuzaţiilor inventate şi propagate de unele instituţii de presă occidentale care adoptă naraţiunea sionistă, inclusiv afirmaţia privind uciderea de copii, decapitarea şi atacarea civililor", a transmis Hamas într-un comunicat, în care a mai afirmat că militanţii grupării "au atacat doar aparatul militar şi de securitate (israelian), care este o ţintă legitimă".

Hamas dezminte că ar fi ucis copii şi ar fi atacat şi decapitat civili

Aceste declaraţii survin la scurt timp după ce armata israeliană a denunţat că militanţi Hamas au ucis "femei, copii, bebeluşi şi bătrâni care au fost masacraţi cu brutalitate în maniera Statului Islamic" în timpul atacului asupra kibuţului Kfar Aza.

Pe acelaşi subiect

Kfar Aza a fost unul dintre kibuţ-urile atacate de Hamas în weekend după ce militanţii au trecut graniţa în sudul Israelului declanşând un val de violenţă care a dus la un război în toată regula între cele două părţi.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a explicat marţi pentru EFE că printre cadavrele găsite în această comunitate de 750 de locuitori se numără "în jur de 40 de copii, inclusiv bebeluşi". Armata israeliană a organizat marţi o vizită a jurnaliştilor străini în kibbutz, în timpul căreia soldaţii le-au spus unor jurnalişti că militanţii au ucis zeci de locuitori şi că unii au fost decapitaţi.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Armatei nu a confirmat oficial că au existat victime decapitate, potrivit EFE. Surse medicale israeliene au declarat pentru agenţia de presă spaniolă că au găsit cadavre arse, iar un paramedic israelian a raportat că, după ce armata israeliană a respins militanţii şi a recăpătat controlul asupra unei comunităţi din apropiere - kibbuţul Beeri - au găsit mormane de cadavre arse, zeci de trupuri mutilate şi mai multe cadavre ale unor femei care fuseseră violate. 

Şi agenţia de presă de stat a Turciei, Anadolu, relatează că armata israeliană i-a transmis prin telefon că nu dețin informații care să confirme acuzațiile că "Hamas a decapitat bebeluși". "Am văzut știrile, dar nu avem detalii sau confirmare pentru asta."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Hamas dezminte că a ucis şi decapitat copii în Israel. BBC şi NYT confirmă un masacru şi bebeluși morţi în Kfar Aza