Antena Meniu Search
x

Video Hamas publică un nou video cu doi ostatici răpiţi: "E timpul să ne aduceţi acasă în viaţă". Cum ar putea fi oprit atacul IDF asupra Rafah

Război Israel - Hamas. În mijlocul protestelor, dar şi al negocierilor pentru încetarea focului în Gaza, gruparea Hamas publică o nouă înregistrare video cu doi ostatici israelieni răpiţi anul trecut. Potrivit presei, Egiptul a trimis o delegație pentru a da un nou impuls discuţiilor blocate pentru un schimb cu deţinuţi palestinieini din închisorile israeline. Un astfel de acord ar putea opri atacul planificat de Israel în orașul Rafah.

de Redactia Observator

la 28.04.2024, 20:16

Vezi și

Cei doi ostatici sunt Keith Siegel, în vârstă de 64 de ani, cu dublă cetățenie - americană și israeliană - şi Omri Miran, un bărbat de 47 de ani de origine israeliană. Ambii au fost capturați când Hamas și-a lansat atacurile mortale din Israel pe 7 octombrie. "Suntem în pericol aici, din cauza bombardamentelor. Este înficoşător şi trăim aşa de ceva timp. Mă întreb numai până când", a declarat Keith Siegel, unul dintre ostatici.

Israelul a adunat zeci de tancuri și vehicule blindate în apropiere de Rafah

Discuţiile privind un armistiţiu care să permită schimbul de ostatici cu deţinuţii palestinieni aflaţi în închisorile israeliene nu au dat rezultate până în prezent. Ultima delegaţie egipteană a ajuns, vineri, în Israel, pentru a da un nou impuls negocierilor blocate. Progresele încep să apară. Ministrul de externe al Israelului a declarat, ieri, că inclusiv o invazie planificată în oraşul Rafah va fi "suspendată" dacă se ajunge la un acord de schimb de prizonieri.

"Îi cerem prim-ministrului şi celorlalţi oficiali să fie cât mai flexibili în negocieri, pentru a ajunge la un acord cât mai curând", a declarat Keith Siegel, unul dintre ostatici. "E timpul să ajungeţi la un acord care să ne aducă acasă în viaţă", a declarat Omri Miran, cel de-al doilea ostatic care apare în înregistrare. Între timp, potrivit presei internaţionale, Israelul a adunat zeci de tancuri și vehicule blindate în apropiere de Rafah unde mai mult de jumătate din populația din Gaza a căutat adăpost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri externe » Hamas publică un nou video cu doi ostatici răpiţi: "E timpul să ne aduceţi acasă în viaţă". Cum ar putea fi oprit atacul IDF asupra Rafah