Antena Meniu Search
x

Haos la Barcelona. Mii de catalani şi-au golit conturile în semn de protest faţă de guvernul de la Madrid

La Barcelona e haos. Mii de catalani şi-au golit conturile în semn de protest faţă de refuzul guvernului central de a le asculta dorinţele.

Vezi și

La Barcelona e haos. Mii de catalani şi-au golit conturile în semn de protest faţă de refuzul guvernului central de a le asculta dorinţele. În acest timp, Madridul se pregăteşte să dea lovitura de graţie autorităţilor din regiunea secesionistă, prin suspendarea autonomiei.

Mâine vor fi anunţate măsurile pe care premierul Mariano Rajoy le pregăteşte pentru suspendarea autonomiei catalane. Se vorbeşte inclusiv despre preluarea controlului asupra poliţiei locale, dar şi asupra unei televiziuni. Iar în ianuarie, în Catalonia vor avea loc alegeri regionale.

Mulţi catalani spun însă că lupta abia a început. În semn de protest faţă de decizia băncilor de a-şi muta sediile din Barcelona, mii de oameni şi-au golit conturile, la primele ore ale dimineţii. 

Autonomia regională devine o problemă şi în Italia. În două regiuni din nordul ţării, Lombardia şi Veneto, au loc duminică referendumuri consultative. Conducerile regionale nu îşi doresc însă independenţa, ci mai multă autonomie faţă de guvernul de la Roma. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Haos la Barcelona. Mii de catalani şi-au golit conturile în semn de protest faţă de guvernul de la Madrid