Antena Meniu Search
x

Haos la graniţa Mexic-Guatemala. Peste 8.000 de migranţi din Tapachula, relocaţi în alte oraşe, în timp ce mulţi alţii continuă să treacă frontiera în SUA

Mexicul a luat măsuri pentru a dispersa o acumulare majoră de migranţi la graniţa sa sudică cu Guatemala, transportând mii de persoane în oraşele din apropiere şi înfiinţând o tabără pentru a reduce presiunea asupra autorităţilor locale, a anunţat marţi Guvernul, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 08:50

Haos la graniţa Mexic-Guatemala. Peste 8.000 de migranţi, relocaţi în alte oraşe din sud, în timp ce mulţi alţii continuă să treacă frontiera în SUA
Haos la graniţa Mexic-Guatemala. Peste 8.000 de migranţi, relocaţi în alte oraşe din sud, în timp ce mulţi alţii continuă să treacă frontiera în SUA - Profimedia

Institutul Naţional de Migraţie (INM) a declarat că a alocat 189 de autobuze şi 73 de dube pentru a muta peste 8.000 de migranţi din oraşul Tapachula, situat în sudul ţării, în alte părţi ale statului Chiapas şi în statele sudice Veracruz şi Tabasco, relatează news.ro.

Peste 8.000 de migranţi, relocaţi în alte părţi ale statului

"Având în vedere concentrarea neobişnuită de migranţi în instalaţiile Comisiei mexicane pentru ajutorarea refugiaţilor (COMAR) din Tapachula, Institutul Naţional de Migraţie a depresurizat locul, relocând peste 8.000 de migranţi pentru a evita situaţiile care îi pun în pericol", a precizat INM într-un comunicat.

Cu toate acestea, marţi dimineaţă, mii de persoane încă aşteptau în faţa birourilor COMAR din Tapachula, în timp ce migranţii continuau să traverseze râul Suchiate din Guatemala în Mexic, potrivit unui martor Reuters.

Pe acelaşi subiect

INM a declarat că a amenajat o tabără pentru COMAR într-un parc din Tapachula, astfel încât solicitanţii de azil să poată fi procesaţi fără a fi expuşi la potenţiale violenţe rezultate din aglomeraţia de la birouri.

Biden, presat să oprească trecerea migranţilor în SUA

Un număr mare de migranţi au trecut în Statele Unite dinspre Mexic în ultimele săptămâni, ceea ce a sporit presiunea asupra administraţiei Biden pentru a opri fluxul de persoane, în timp ce cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din SUA 2024 începe să se încingă.

Atât de mulţi oameni s-au urcat în trenurile de marfă spre nord, încât unul dintre principalii operatori feroviari din Mexic a suspendat săptămâna trecută unele servicii, invocând temeri pentru siguranţa migranţilor.

Discutând despre preocupările legate de calea ferată cu oficialii americani la sfârşitul săptămânii, Mexicul a declarat că cele două părţi au convenit asupra unei serii de măsuri pentru a aborda această provocare.

Acestea au inclus măsuri pentru a reduce presiunea la graniţa de nord a Mexicului cu SUA şi angajamente de a ţine legătura cu guvernele din Venezuela, Brazilia, Nicaragua şi Columbia pentru a returna migranţii de aceste naţionalităţi expulzaţi din SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Haos la graniţa Mexic-Guatemala. Peste 8.000 de migranţi din Tapachula, relocaţi în alte oraşe, în timp ce mulţi alţii continuă să treacă frontiera în SUA