Antena Meniu Search
x

Video Haosul lipsei carburanţilor: Un şofer care transporta ciment a fost urmărit de zeci de oameni care credeau că transportă benzină, în UK

De mai bine de o săptămână, Marea Britanie este un Regat al haosului din cauza lipsei carburanţilor. Nu există benzinărie în jurul căreia să nu se stea la coadă pentru un strop de carburant. Analiştii sunt de părere că Marea Britanie pare să dea acum cel mai important test al Brexitului şi mulţi cred că l-a pierdut. Sute de oameni au ieşit în stradă în Manchester şi au cerut ca Regatul să adere din nou la Uniunea Europeană.

de Redactia Observator

la 03.10.2021, 22:28

Vezi și

Cozi infernale, nervi întinşi la maximum şi bătaie la propriu pentru o canistră de carburant. Este realizatea zilnică pentru zeci de mii de britanici. În Londra, traficul a fost complet paralizat de cozile care se întind pe kilometri.   

''Dacă găseşti carburant fără să mergi la şase sau şapte benzinării, atunci eşti foarte norocos.'' 

''Rămâi fără carburant şi stăm şi ne uităm unii la alţii ca proştii. Şi produse precum sandvişurile şi mâncarea nu se vând pentru că nimeni nu intră (în benzinărie, n.r.).'' 

Duminica este situaţia cea mai dramatică. Oamenii stau la coadă ca să se asigure că luni dimineaţă au carburant pentru a ajunge la muncă sau pentru situaţiile de urgenţă.  

Pe acelaşi subiect

''Am grijă de sora mea, care are o dizabilitate de învăţare şi nu am putut să o duc în Kent. Soţul meu şi-a fracturat genunchiul şi a fost nevoie să îl duc la spital.'' 

Disperarea este atât de mare încât un şofer de cisternă a povestit cum a fost urmărit de zeci de oameni care credeau că transportă benzină şi cum aproape era să fie linşat când au aflat că are cisterna plină cu ciment. 

Johnny Anderson, şofer cisternă: Un tip a coborât geamul şi m-a întrebat la ce benzinărie merg. I-am spus că nu am nevoie de carburant şi nu merg la benzinărie. Atunci mi-a spus că aş fi putut să le spun că nu transport combustibil.  

Multe voci cer Regatului să adere din nou la Uniunea Europeană

Mulţi spun că de vină pentru această situaţie, pe lângă pandemie, este Brexitul şi, implicit, refuzul Marii Britanii de a se mai baza pe muncitorii din Uniunea Europeană. În Manchester, sute de oameni au participat la un miting pentru a cere ca Regatul să adere din nou la Uniunea Europeană. Guvernul de la Londra spune că are situaţia sub control şi nu e nevoie de ajutor extern. A promis că va elibera câteva mii de vize de urgenţă pentru muncitorii străini şi se bazeză pe faptul că 200 de militari au fost mobilizaţi pe post de şoferi de cisternă. 

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Crăciunul acesta va fi mai bun anul acesta decât anul trecut şi mă aveţi înregistrat cu asta.  Această ţară este prima din lume în ce priveşte logistica şi lanţurile de aprovizionare. 

Numai că realitatea din magazine îl contrazice pe premierul britanic. Lanţurile de aprovizionare sunt la pământ. Imagini cu rafturi goale sunt la ordinea zilei în Regat şi nu sunt semne că situaţia se va îmbunătăţi în perioada următoare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Haosul lipsei carburanţilor: Un şofer care transporta ciment a fost urmărit de zeci de oameni care credeau că transportă benzină, în UK