Momentul şocant în care şefa unei benzinării din Marea Britanie e atacată de un motociclist, nervos că nu a primit combustibil
Nerali Patel, şefa unei benzinării BP din Marea Britanie în vârstă de 38 de ani, a fost atacată de un motociclist.
Patel a fost lovită violent cu pompa de benzină şi a căzut inconştientă. Cel care a atacat-o a fost imobilizat de restul persoanelor care se aflau în benzinărie, dar asta nu l-a împiedicat să o înjure şi să o abuzeze rasial pe femeia căzută la pământ. Nerali Patel a ajuns la spital cu comoţie. Poliţia a ajuns la faţa locului şi l-a arestat pe motociclist. Imaginile atacului au fost surprinse de camerele de supraveghere din benzinărie.
"Au fost câţiva băieţi cu motocicletele care s-a lovit reciproc. O oră mai târziu am fost lovită şi eu. Am fost şi înjurată şi cred că situaţia se va înrăutăţi. Avem doar câteva ore de odihnă, unii dintre colegii mei dorm în maşinile lor parcate în spatele benzinăriei. Nu ştiu cât mai putem continua aşa. N-am văzut niciodată aşa, oamenii cumpără combustibil din panică. Noi nu avem probleme cu alimentarea, am primit combustibil chiar cu o seară înainte. Am primit o cisternă întreagă, dar cred că vom vinde tot în mai puţin de o zi şi jumătate", a declarat Nerali Patel pentru DailyMail.
Femeia a avut şi un sfat pentru britanicii care fac cozi kilometrice la staţiile de alimentare. "Nu aveţi nevoie de combustibil, nu veniţi, nu faceţi coadă. Alimentaţi în mod normal, cu bun simţ. Dacă toată lumea s-ar comporta normal, nu am fi în această situaţie", a mai declarat aceasta.
Planurile lui Boris Johnson pentru a scoate ţara din criza carburanţilor
Pentru a atenua criza din lanțurile de aprovizionare, care a declanșat cozi și rafturi goale în magazine, premierul Boris Johnson a promis că va relaxa regulile pentru străini şi va acorda câte 5000 de vize temporare şoferilor de tir şi alte 5000 muncitorilor străini din abatoare.
Un alt plan luat în considerare de Boris Johnson privește mobilizarea a sute de soldați pentru a livra combustibil benzinăriilor care rămân fără stocuri după ce britanicii au cumpărat benzină de panică. Însă planul pentru șoferii din UE, chiar și cu salariu ridicat, prezintă multe dezavantaje, de exemplu, trebuie să-și plătească singuri cazarea în zilele de odihnă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰