Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Harvey Weinstein a dat în judecată compania pe care a cofondat-o, după ce i s-a INTERZIS accesul la documentele personale

Harvey Weinstein a intentat joi un proces Weinstein Company, pentru că i-a interzis accesul la documentele personale şi la contul de e-mail.

de Redactia Observator

la 27.10.2017 , 09:50

Producătorul Harvey Weinstein a intentat joi un proces Weinstein Company, pe care a cofondat-o împreună cu fratele lui, pentru că i-a interzis accesul la documentele personale şi la contul de e-mail pentru a se putea apăra de acuzaţiile de hărţuire, informează Variety, informează News.ro

În plângerea depusă în Delaware, Weinstein susţine că cererea avocatului său pentru a avea acces la documente a fost respinsă de companie.

În acelaşi timp, consiliul de conducere al companiei Weinstein a încercat să obţină numeroase înregistrări de la Weinstein, precum şi acces la telefonul său mobil, pentru realizarea investigaţiei independente în cazul acuzaţiilor de hărţuire şi agresiune sexuală. Compania i-a cerut, de asemenea, lui Weinstein să colaboreze la această investigaţie prin livrarea de martori ai înţelegerilor confidenţiale.

Articolul continuă după reclamă

Weinstein Co. este implicată şi într-un proces în care ar putea plăti 5 milioane de dolari actriţei Dominique Huett, care susţine că Harvey Weinstein a agresat-o sexual, dar este şi anchetată de procurorul general de New York.

În plângerea formulată, producătorul spune că dacă îi sunt date documentele cerute el va asista compania în apărare.

„Domnul Weinstein crede că e-mailul său - care este principalul, dacă nu singurul cont pe care l-a folosit în timp ce a lucrat pentru companie - conţine informaţii care îl disculpă şi, astfel, achită compania de acuzaţii”, se arată în reclamaţie.

Weinstein vrea să aibă acces la dosarul personal pentru că este convins că o parte din el a ajuns la presă. Cu această informaţie, el ar putea să acuze compania şi reprezentanţii ei pentru management defectuos prin difuzarea de informaţii confidenţiale.

Patricia Glaser, avocata lui Harvey Weisntein, a transmis şi o scrisoare în care menţionează că producătorul ar putea da în judecată compania pentru concluzii greşite.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Weinstein, în vârstă de 65 de ani, susţine că orice relaţie sexuală a fost consimţită.

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. În plus, Sindicatul Producătorilor are în vedere eliminarea lui.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

New York Police Department (NYPD) şi Metropolitan Police din Londra au anunţat că au început investigaţii privind acuzaţii de agresiune sexuală aduse producătorului Harvey Weinstein. În plus, poliţia din Los Angeles a început anchetarea lui Weinstein pentru o agresiune sexuală pe care a comis-o în 2013. În acest caz este implicat un model italian în vârstă de 38 de ani.

Procurorul general de New York a deschis o ancheta privind Weinstein Co., în căutarea de informaţii legate de hărţuirea sexuală şi posibila încălcare a drepturilor civile de către compania cofondată de Harvey Weinstein.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

Consiliul de conducere al The Television Academy, instituţia care acordă premiile Primetime Emmy, a anunţat că în luna noiembrie va fi supusă votului excluderea producătorului Harvey Weinstein dintre membrii săi.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love”.

Sursă: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri externe » Harvey Weinstein a dat în judecată compania pe care a cofondat-o, după ce i s-a INTERZIS accesul la documentele personale