Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Hezbollah a bombardat cu drone centrul Israelului. 67 de persoane rănite, după ce una dintre ele a lovit oraşul Binyamina

Cel puțin 67 de persoane au fost rănite, multe dintre ele grav, într-un atac cu dronă lansat duminică de Hezbollah asupra oraşului Binyamina din centrul Israelului, la sud de Haifa. Ar fi unul dintre cele mai sângeroase atacuri de la începutul războiului cu Hamas în octombrie anul trecut, potrivit CNN.  Hezbollah susține că a atacat o bază militară IDF. Două drone au fost lansate spre Israel, dintre care una a pătruns adânc pe teritoriu și nu au fost activate sirenele antiaeriene, potrivit presei israeliene. 

de Redactia Observator

la 13.10.2024 , 23:09

Hezbollah a bombardat cu drone centrul Israelului. 70 de persoane rănite, după ce una dintre ele a lovit oraşul Binyamina Hezbollah a bombardat cu drone centrul Israelului. 70 de persoane rănite, după ce una dintre ele a lovit oraşul Binyamina - Capturi X

67 de persoane au fost rănite în atacul asupra orașului Binyamina, potrivit unui bilanț actualizat citat de presa israeliană. 4 dintre răniţi sunt în stare critică, 5 în stare gravă, iar 14 în stare moderată. Restul sunt răniţi uşor. Toţi au fost evacuaţi la spitale. Hezbollah și-a asumat responsabilitatea pentru atac. Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat duminică că au "interceptat o dronă care a fost lansată din Liban în zona navală de nord".

Hezbollah susține că a lovit o tabără de antrenament a IDF

IDF nu a precizat exact unde a fost interceptată drona, dar cu puțin timp înainte Hezbollah a anunțat că a lansat un roi de drone asupra unei tabere de antrenament a Brigăzii Golani din Binyamina, la sud de Haifa. Gruparea militantă a declarat că lovitura este un răspuns la atacurile israeliene asupra cartierelor Al-Nuwairi și Basta din Beirut, de joia trecută, care au ucis 22 de persoane și au rănit 117, potrivit Ministerului Sănătății dinLiban. CNN nu a putut confirma dacă drona a lovit o tabără de antrenament a IDF.

Articolul continuă după reclamă

Spitalul Hillel Yaffe din nord-centrul țării a declarat că tratează 36 de victime după un "incident cu drone", adăugând că există "diverse tipuri de răni". Iar centrul medical Sheba Tel Hashomer din Ramat Gan a declarat pentru CNN că tratează trei persoane rănite în urma unui incident în Binyamina, dintre care două se aflau în stare critică, în timp ce Spitalul Rambam din Haifa a anunțat că tratează alte trei persoane. Centrul Medical Emek din nordul Israelului a declarat că tratează patru persoane rănite. Spitalul Beilinson a transmis că tratează alte trei, la fel și Centrul Medical Bnei Zion din Haifa. 

Pe acelaşi subiect

Datorită sistemelor avansate de apărare aeriană ale Israelului, rar se întâmplă ca atât de mulţi oameni să fie răniţi de drone sau rachete. Potrivit postului TV Canal 14, Hezbollah a lansat cel puțin două drone, iar apărarea aeriană a interceptat una dintre ele. Aparent, nu a existat nicio sirenă de avertizare pentru a doua dronă iar Forțele Aeriene investighează în prezent circumstanțele.  

Patru dintre răniți, în stare critică

Postul TV Canal 12 susţine că Hezbollah a tras trei drone spre Israel duminică seară. Două au fost trase împreună: una a fost doborâtă lângă Haifa, în timp ce cealaltă a lovit o adunare de israelieni lângă Binyamina. O a treia dronă a fost doborâtă deasupra mării, în largul oraşului Haifa, potrivit armatei israeliene.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit The Times of Israel, nu au sunat sirenele de avertizare, iar armata investighează incidentul.Este a doua oară în două zile când o dronă cade în Israel. Sâmbătă, în timpul sărbătorii israeliene de Yom Kippur, o dronă a lovit o suburbie din Tel Aviv, provocând pagube, dar fără răniţi.

Atacul de duminică seara a avut loc la scurt timp după ce Statele Unite au anunţat că vor trimite Israelului un nou sistem de apărare aeriană - cu tot cu trupe aferente - pentru a contribui la consolidarea protecţiei acestuia împotriva rachetelor.

Un oficial de rang înalt al Hezbollah a declarat pentru al-Jazeera că gruparea a atacat lângă Binyamina cu „un escadron” de drone kamikaze. „Capacităţile rezistenţei sunt încă puternice şi sunt capabile să ajungă în spatele liniilor de apărare ale Israelului”, a declarat oficialul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Ştiri externe » Hezbollah a bombardat cu drone centrul Israelului. 67 de persoane rănite, după ce una dintre ele a lovit oraşul Binyamina