Antena Meniu Search
x

Hoţii români de buzunare au băgat spaima în bulgari. Zeci de plângeri înregistrate în ultimele luni

Pe lângă pandemia de coronavirus, autorităţile din Bulgaria au mari probleme în a stăvili numărul de infracţiuni comise de hoţii români de buzunare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 02.03.2021, 10:05

Şase hoţi români de buzunare au fost reţinuţi în Bulgaria
Hoţii români de buzunare au băgat spaima în bulgari - Novinite
  • Şase hoţi români de buzunare au ajuns în închisoare în Bulgaria.
  • Hoţii români de buzunare obişnuiau să facă bani şi din cerşit, în Bulgaria.

Autorităţile din Bulgaria se confruntă, în ultimele luni, cu un număr tot mai mare de infracţiuni comise de români specializaţi în furtul din buzunare.

Conform Novinite, bulgarii erau obişnuiţi să fie doar o ţară de tranzit pentru hoţii români care obişnuiau să acţioneze în Grecia.

Cum însă de la debutul pandemiei de coronavirus pentru hoţii români a fost tot mai greu să ajungă în Grecia, aceştia au început să acţioneze tot mai des în Bulgaria.

Şi, astfel, în ultimele luni s-au înregistrat zeci de plângeri împotriva hoţilor de buzunare.

Au fost 70 de plângeri numai în Sofia, în ultimele două luni, iar autorităţile locale au reuşit să reţină, până acum, şase persoane, patru bărbaţi şi două femeie.

Cele şase persoane, toate din Craiova, locuiau într-un apartament închiriat în Sofia, apartament în care ţineau şi prada adunată.

Apartamentul era închiriat prin intermediul unei platforme online, astfel încât proprietarul apartamentului să nu intre în contact cu românul şi să nu ştie cu exactitate câte persoane locuiesc acolo şi ce ascund acestea.

Sursa amintită prezintă două cazuri specifice. O femeie a rămas fără geantă la urcarea într-un mijloc de transport în comun. Avea, printre altele, documente personale, carduri bancare, dar şi 800 de leva, respectiv aproximativ 2.000 de lei.

Hoţii români de buzunare, obişnuiţi să facă bani şi din cerşit în Bulgaria

De asemenea, o bătrână a fost surprinsă în timp ce a început să plângă într-o secţie de poliţie. Hoţii de buzunare au urmărit-o după ce şi-a ridicat pensia şi i-au furat toţi banii, astfel că bătrâna nu ştie cum o să trăiască o lună, mai ales că nu are rude care să o ajute.

Autorităţile locale se laudă că au montat sisteme de supraveghere video în toate mijloacele de transport în comun, "astfel că nimic nu se poate întâmpla fără să treacă nesupravegheat".

Totuşi, sistemele de supraveghere video nu par să-i intimideze pe românii care continuă să bage spaima în bulgaria.

Pe lângă banii obţinuţi din infracţiuni, românii din Bulgaria s-au obişnuit să facă şi aproximativ 500 de leva pe zi, circa 1.000 de lei, din cerşit, dându-se persoane surdo-mute care au nevoie de ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Hoţii români de buzunare au băgat spaima în bulgari. Zeci de plângeri înregistrate în ultimele luni