Antena Meniu Search
x

"Iadul nu există". Este afirmaţia care a cutremurat lumea credincioşilor. Un jurnalist italian susţine că Papa Francisc i-a făcut mărturisirea

"Iadul nu există" este declaraţia atribuită de un jurnalist controversat Papei Francisc. Şi care a şocat Vaticanul.

Vezi și

"Iadul nu există" este declaraţia atribuită de un jurnalist controversat Papei Francisc. Şi care a şocat Vaticanul. Reporterul italian spune că nu obişnuieşte să-l înregistreze pe Suveranul Pontif, atunci când vorbeşte cu el. Însă, biroul de presă al Vaticanului a reacţionat imediat. Anunţă că nu sunt cuvintele Sfântului Părinte.

"Iadul nu există. Ceea ce există însă, este dispariţia sufletelor păcătoase." Este fraza care, de 24 de ore, pune sub semnul întrebării fundamentele religiei pentru miliarde de credincioşi. 

Atribuite chiar Papei Francisc, cuvintele apar într-un articol al cotidianului La Reppublica. Şi sunt dezminţite vehement de Vatican. Ateu convins, în vârstă de 93 de ani, jurnalistul care a semnat materialul nu şi-ar înregistra niciodată interviurile. 

"Niciun citat al articolului nu trebuie să fie considerat o transcriere fidelă a cuvintelor Sfântului Părinte", anunţă biroul de presă al Vaticanului.

Papa nu a făcut personal nicio trimitere la scandalul în care a fost implicat. Presa, în schimb, a speculat orice detaliu.

"Plouă cu tencuială în Bazilica Sf. Petru la câteva ore după ce Papa a fost forţat să dezmintă că a negat existenţa Iadului", au scris jurnaliştii Dailymail, pe pagina de internet. 

Papa Francisc: "Trebuie să fim foarte atenţi să nu cădem în ispită şi să ajungem să idolatrizăm anumite adevăruri abstracte. Sunt idoli la îndemână, la care ne este uşor să accedem şi care oferă un anume prestigiu şi putere."

Astăzi, Suveranul Pontif a reconstruit Drumul Crucii, o tradiţie în Vinerea Patimilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » "Iadul nu există". Este afirmaţia care a cutremurat lumea credincioşilor. Un jurnalist italian susţine că Papa Francisc i-a făcut mărturisirea