Antena Meniu Search
x

„Iadul pe pământ”, odată cu venirea iernii în Afganistan. Oamenii se tem că vor muri de foame: "Nu mai am ce să le dau copiilor"

Președintele Programului Alimentar al ONU, David Beasley, a avertizat că suntem martorii unei crize umanitare fără precedent în Afganistan. Oamenii se tem că odată cu venirea iernii vor muri de foame.

de Redactia Observator

la 08.11.2021, 11:53

Un bărbat se îndreaptă spre casă cu porția de mâncare oferită în cadrul Programului Alimentar al ONU
Un bărbat se îndreaptă spre casă cu porția de mâncare oferită în cadrul Programului Alimentar al ONU - Profimedia Images

La 80 de kilometri de Kabul, în Maidan Wardak, sute de afgani stau la coadă, supravegheați de soldații talibani, în speranța că vor primi făină prin programul alimentar al ONU, scrie BBC„Iarna este aproape. Nu știu cum o să supraviețuiesc dacă nu reușesc să fac pâine”, a declarat un bătrân

ONU a fost nevoită să suplimenteze proviziile pentru a veni în ajutorul celor 22 de milioane de afgani. Dacă predicțiile meteorologilor se adeveresc cu privire la asprimea iernii,  ONU se așteaptă ca un număr uriaș de persoane să fie amenințate de foamete.

David Beasley: În Afganistan ne uităm la cea mai gravă criză umanitară de pe pământ

David Beasley, președintele Programului Alimentar ONU, a analizat situația prezentă din Afganistan, avertizând că suntem martorii celei mai grave crize umanitare de pe glob. „Este cel puțin la fel de rău pe cât ne putem imagina. De fapt, ne uităm la cea mai gravă criză umanitară de pe pământ. 95% din ceățeni nu au suficientă mâncare. Aproape 23 de milioane de persoane se îndreaptă spre foamete. Următoarele șase luni vor fi catastrofale, va fi iadul pe pământ”.

Pe acelaşi subiect

Înainte de preluarea puterii de către talibani, în luna august, exista speranța că președintele Ashraf Ghani ar putea gestiona amenințarea unei ierni dure, cu ajutor internațional. Acest ajutor a dispărut în momentul în care guvernul s-a prăbușit. 

Beasley cere sprijinul miliardarilor și guvernelor țărilor dezvoltate pentru a evita o catastrofă umanitară în Afganistan. „Imaginați-vă că fiica voastră, fiul sau nepoții ar muri de foame. Ați face tot ce este omenește posibil pentru a-i salva. Să ne fie rușine că lăsăm orice copil să moară de foame”.

În zonele rurale, unii părinți au fost nevoiți să-și vândă fiicele minore în schimbul unor sume de bani pentru a-și salva familia de la foamete. O femeie din orașul Bamiyan a declarat că ar putea ajunge să cerșească doar ca să aibă ce să pună pe masă pentru copii: "Sunt speriată. Nu am ce să le dau copiilor".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » „Iadul pe pământ”, odată cu venirea iernii în Afganistan. Oamenii se tem că vor muri de foame: "Nu mai am ce să le dau copiilor"