Antena Meniu Search
x

Iarnă extremă în Europa. Hotel lovit de avalanşă în Elveţia, oraşe îngropate în zăpadă în Austria şi Germania

De la nord la sud, din Norvegia până în Balcani, iarna a provocat dezastru în Europa. În Austria şi Germania, sunt oraşe paralizate de zăpadă. În Elveţia, zeci de oameni au scăpat ca prin minune cu viaţă, după ce hotelul în care se aflau a fost lovit de un val uriaş de zăpadă.

Vezi și

De la nord la sud, din Norvegia până în Balcani, iarna a provocat dezastru în Europa. În Austria şi Germania, sunt oraşe paralizate de zăpadă. Iar multe staţiuni montane au fost lovite de avalanşe. În Elveţia, zeci de oameni au scăpat ca prin minune cu viaţă, după ce hotelul în care se aflau a fost lovit de un val uriaş de zăpadă.

Camerele au surprins momentul în care valul de zăpadă înaintează în direcţia hotelului. Era ora 16.30, iar oamenii din hotel au auzit un sunet puternic. Nimeni nu şi-a dat seama că este o avalanşă. Cantitatea uriaşă de zăpadă acoperă 20 de maşini şi brazii din faţa hotelului. Apoi loveşte clădirea. Oamenii din dreptul ferestrelor au fost primii loviţi.

TONI SONDEREGGER, medic: Am reuşit să recuperăm cu uşurinţă trei persoane rănite uşor. Dacă mai sunt alte persoane prinse sub grămada de zăpadă nu putem şti în acest moment. 

75 de oameni erau în hotel. Şi toţi au fost evacuaţi în siguranţă. Deschis în decembrie 2015, complexul este, însă, distrus. Toată săptămâna, alerta de avalanşă a fost la nivelul maxim. 

Situaţia rămâne critică şi în Austria şi Germania, unde până acum au murit 7 oameni. 

În Austria, în plin sezon turisic, 160 de kilometri de pârtii sunt închişi. Un adolescent de 16 ani a murit după ce o avalanşă l-a surprins la schi. 

Şi în Slovacia, un bărbat de 37 de ani a murit după ce a fost surprins de o avalanşă. 

Ninsori abundente şi rafale puternice sunt aşteptate şi în Serbia şi Bulgaria. Ministerul Afacerilor Externe a emis atenţionări de călătorie pentru românii care vor să ajungă în ţările vecine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Iarnă extremă în Europa. Hotel lovit de avalanşă în Elveţia, oraşe îngropate în zăpadă în Austria şi Germania