Antena Meniu Search
x

"Iartă-mă!" Ultimul mesaj al teroristului de la Manchester către mama sa, cercetător în domeniul nuclear

Potrivit presei britanice, Salman Abedi, autorul atacului de la Manchester, şi-a sunat mama, înaintea atentatului. A fost un telefon de rămas bun, spun surse de securitate din Libia, ţara de origine a familiei atacatorului.

Potrivit presei britanice, Salman Abedi, autorul atacului de la Manchester, şi-a sunat mama, înaintea atentatului. A fost un telefon de rămas bun, spun surse de securitate din Libia, ţara de origine a familiei atacatorului.

Cu doar câteva ore înainte de a se arunca în aer la concertul Arianei Grande, teroristul ar fi vorbit cu mama sa la telefon. Surse de securitate libiene spun că tânărul de 22 de ani i-ar fi cerut iertare, în apelul de rămas bun.

Samia Tabbal, 50 de ani, locuieşte acum în Libia şi a lucrat ca inginer în domeniul nuclear. Potrivit Dailymail, care citează surse de securitate americane, femeia s-ar fi temut că fiul ei s-a radicalizat şi ar fi alertat autorităţile.

Însă, la rândul ei, mama teroristului a atras atenţia presei. E considerată o femeie foarte religioasă, care se opune valorilor occidentale. De altfel, nu i-ar fi plăcut să locuiască în Marea Britanie şi e unul dintre motivele pentru care ar fi plecat din Regat. De asemenea, Tabbal ar fi plecat de la nunta lui Ismail, unul dintre cei patru fii, pentru că nu a fost de acord ca la petrecere era muzică occidentală, pe care nu o acceptă. Femeia ar fi vrut în schimb muzică tradiţională libiană.

Teroristul, fost luptător în războiul din Libia, alături de jihadişti?

Dailymail spune că în 2014, Salman Abedi, după ce a terminat liceul, în Anglia, ar fi fost în Libia, unde ar fi luptat alături de jihadişti, în războiul civil. Pe atunci, avea 19 ani. Ar fi fost rănit şi ar fi fost dus în Turcia, la tratament, spune ziarul britanic. Apoi, Abedi s-ar fi întors în Marea Britanie, unde s-a înscris la Universitatea Salford, pentru a studia managementul în afaceri.

Acum, după atentat, fraţii lui, atât din Marea Britanie, cât şi din Libia, au fost arestaţi, sub suspiciunea de colaborare cu grupări jihadiste. Tatăl teroristului, de asemenea, a fost arestat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Iartă-mă!" Ultimul mesaj al teroristului de la Manchester către mama sa, cercetător în domeniul nuclear