Antena Meniu Search
x

Identitatea islamistului împuşcat mortal joi la Paris, confirmată oficial de Tunisia

Tunisia a confirmat oficial că islamistul împuşcat mortal joi, în timp ce încerca să atace o secţie de poliţie din Paris, este cetăţeanul tunisian Tarek Belgacem, potrivit unor surse din poliţie

Tunisia a confirmat oficial că islamistul împuşcat mortal joi, în timp ce încerca să atace o secţie de poliţie din Paris, este cetăţeanul tunisian Tarek Belgacem, potrivit unor surse din poliţie

Asupra bărbatului, care a alergat spre poliţişti cu un cuţit în mână şi având un dispozitiv exploziv fals, a fost găsit un text de revendicare în numele reţelei teroriste Stat Islamic, care conţinea şi numele său, Tarek Belgacem.

Tunisia a confirmat luni că amprentele bărbatului împuşcat mortal de poliţie la Paris, trimise autorităţilor tunisiene pentru comparaţie, îi aparţin lui Tarik Belgacem, născut în 1991.

De asemenea, în baza amprentelor s-a stabilit că bărbatul este suspectat că a participat în 2013 la un jaf în Luxemburg, a anunţat luni justiţia luxemburgheză. "Putem confirma că amprentele digitale" ale acestui individ "corespund celor ale unei persoane suspectate că a participat la 16 octombrie 2013 la un jaf, în calitate de complice", a precizat justiţia luxemburgheză într-un comunicat.

Bărbatul a fost împuşcat mortal în ziua comemorării atacurilor din 2015 de la redacţia revistei Charlie Hebdo, în timp ce încerca să intre într-o secţie de poliţie din Paris având în mână un cuţit şi strigând "Mare este Allah!". Poliţiştii s-au temut că bărbatul încerca să comită un atac sinucigaş, astfel că, după ce l-au somat, l-au împuşcat mortal.

Potrivit unor surse, pe hainele suspectului erau fire electrice, dar s-a stabilit că nu avea asupra sa explozibil. Asupra sa a fost găsită o bucată de hârtie pe care era scris un jurământ de credinţă faţă de gruparea Stat Islamic şi în care promitea răzbunare pentru "atacurile franceze în Siria".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Identitatea islamistului împuşcat mortal joi la Paris, confirmată oficial de Tunisia