Antena Meniu Search
x

Imagini care te vor lăsa fără respiraţie din cea mai recentă expediţie a alpinistului Constantin Lăcătușu. A urcat la 6189 m înălţime

Alpinistul Constantin Lăcătușu a urcat la 6189 m înălțime, spre Vârful Ama Dablam, în Munții Himalaya, cei mai înalți din lume.

Alpinistul Constantin Lăcătușu a urcat la 6189 m înălțime, spre Vârful Ama Dablam, în Munții Himalaya, cei mai înalți din lume.

Constantin Lăcătuşu şi alţi patru alpinişti români au plecat la începutul lunii octombrie să escaladeze vârful Ama Dablam, 6812 m înălțime, din Himalaya, fără oxigen suplimentar. Este unul dintre cele mai frumoase vârfuri din lume, impozant şi dificil, un vârf de palmares pentru orice alpinist cu experienţă.

În urmă cu câteva ore, alpinistul român a postat fotografii fabuloase din această expediție. Se aflau la 6.189 m.

”După câteva nopţi dormite la 5200 m şi urcarea pe Island Peak, la 6189 m, putem spune că aclimatizarea a decurs bine şi putem trece la next level. Am coborât la Panboche, 4000 m, pentru o gură de oxigen şi mâine mergem în Ama Dablam, în tabăra de bază, la 4600 m”, a scris Constantin Lăcătușu pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Imagini care te vor lăsa fără respiraţie din cea mai recentă expediţie a alpinistului Constantin Lăcătușu. A urcat la 6189 m înălţime