Antena Meniu Search
x

Imagini virale cu copii ţinuţi în cuşti la graniţa Mexicului, după ce părinţii au încercat să intre în SUA

Două mii de copii se află în centrul unui scandal ce riscă să degenereze într-o criză internaţională. Imaginile şi înregistrările surprinse în centrele pentru imigranţi de la graniţa Statelor Unite cu Mexicul sunt tulburătore.

Vezi și

Două mii de copii se află în centrul unui scandal ce riscă să degenereze într-o criză internaţională. Imaginile şi înregistrările surprinse în centrele pentru imigranţi de la graniţa Statelor Unite cu Mexicul sunt tulburătore. Închişi în cuşti supraaglomerate, înfăşuraţi în pături termale, cei mici au fost separaţi de părinţii care au trecut ilegal frontiera în căutarea visului american.

Singuri, închişi în cuşti uriaşe, imaginile copiilor din centrele de refugiaţi au şocat nu doar America ci întreaga lume. De şase săptămâni, de când a intrat în vigoare politica de toleranţă zero de la graniţa cu Mexicul, 2 mii de minori au fost smulşi, practic, de lângă părinţii lor. 

Administraţia îşi apără deciziile, dar polemica este aprinsă. Înregistrări audio sfâşietoare, în care cei mici îşi strigă părinţii au fost date publicităţii.

Iar imaginile precum aceasta au scandalizat lumea întreagă.

JOHN MOORE, fotograf:

Mama a spus că sunt din Honduras, că erau pe drum de o lună. Când am făcut fotografiile ştiam ce urmează să se întâmple. Ei nu. Iar asta a făcut ca lucrurile să fie extrem de dificile pentru mine, personal. 

Chiar şi aliaţii preşedintelui strâng rândurile. Prima doamnă s-a pronunţat împotriva separării copiilor de părinţi. Trump, se apără şi dă vina pe democraţii care se opun unei noi legi a imigraţiei.

DONALD TRUMP, preşedinte SUA:

Statele Unite nu se vor transforma într-un adăpost pentru imigranţi! 

ONU se teme că până în august, cifra copiilor separaţi de familii ar putea ajunge la 30 de mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Imagini virale cu copii ţinuţi în cuşti la graniţa Mexicului, după ce părinţii au încercat să intre în SUA