Antena Meniu Search
x

Video Imagini cu explozia devastatoare de la gazoductul din Rusia. Trei angajaţi au murit, iar altul a fost rănit

Explozie la conducta care transportă gaze din Rusia în Europa. Trei angajați au murit, iar altul a fost rănit în urma deflagrației. Compania Gazprom anunţă că furnizarea de gaze continuă prin conductele paralele. 

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 19:55

Vezi și

Flăcări de zeci de metri înălţime se văd în imaginile surprinse imediat după explozie. Echipele de intervenţie au reuşit să stingă focul după ce Gazprom a oprit pomparea gazelor prin conductă. Ministerul pentru Situații de Urgență a anunţat că deflagraţia s-a produs în timpul unor lucrări de întreținere, însă presa rusă nu exclude varianta unui sabotaj. 

Explozia a avut loc în apropierea localităţii Yambakhtino, la 150 de kilometri vest de orașul Kazan. Conducta afectată este una dintre principalele căi de transport al gazelor din zona arctică a Rusiei, prin Ucraina, către Vestul Europei.

La câteva ore după explozie, Gazprom a anunţat că a reluat pomparea gazelor prin alte conducte, paralele. La Bucureşti, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că, potrivit datelor Transgaz, România nu a fost afectată de întreruperea temporară a livrărilor de gaze din Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Imagini cu explozia devastatoare de la gazoductul din Rusia. Trei angajaţi au murit, iar altul a fost rănit