Antena Meniu Search
x

Imagini de infarct cu o mașină de pompieri care trece printr-un zid de foc lângă Atena: ”Mergi, mergi, înainte!”. VIDEO

Imagini șocante cu o mașină de pompieri care trece prin foc lângă Atena face ocolul presei din Grecia. Scenele au fost filmate chiar din mașina de pompieri în Varympompi, o suburbie a Atenei care împreună cu Tatoi au fost cuprinse de incendii marți.

de Redactia Observator

la 04.08.2021, 14:19

Vezi și

În timp ce se luptau cu flăcările pe patru fronturi la periferia Atenei, o mașină de pompieri risca să fie blocată de vâlvătaia care s-a extins cu repeziciune. Un pompier a filmat cum trece cu mașina în viteză printr-un zid de foc în timp ce un coleg țipă: ”mergi, mergi, mergi, înainte!”

Sute de pompieri s-au luptat toată noaptea cu flăcările în Varympompi și Tatoi

Pompierii din Grecia s-au luptat toată noaptea pentru a ține sub control incendiul izbucnit la periferia Atenei. Flăcările au distrus zeci de case, au forțat mii să fugă și a amenințat un fost palat regal. 

Grecia înfruntă cea mai gravă caniculă din ultimele decenii, temperaturile din anumite părți ale țării au ajuns și la 46 de grade Celsius. Serviciul de pompieri a profitat de orele mai răcoroase de miercuri dimineață pentru a trimite elicoptere și avioane cu apă pe terenul pădurii carbonizate din jurul orașului Tatoi, la 20 de kilometri nord de capitală, unde peste 500 de pompieri s-au luptat toată noaptea focul.

Pe acelaşi subiect

"Echipajele de la sol au depus o muncă vitală, (luptând) cu incendiile de coșmar care au cuprins pădurile", a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, vizitând un centru de control mobil din zonă. „Nu am avut pierderi de vieți omenești ... Casele vor fi reconstruite și, în timp, pădurea va crește din nou.”

Vremea extrem de caldă a alimentat, de asemenea, incendii mortale în Turcia, Italia, Albania și în toată regiunea mediteraneană. Incendiul din afara Atenei a trimis nori de fum peste capitala Greciei, afectând vizibilitatea și determinând autoritățile sanitare să emită avertismente persoanelor cu dificultăți de respirație ca să rămână în interior. Terenurile unui palat de vară deținut anterior de fosta familie regală a Greciei au fost mistuite, dar niciuna dintre clădiri nu a fost afectată.

S-au raportat întreruperi sporadice de energie electrică în zone din apropierea incendiului, după ce flăcările au distrus stâlpi de înaltă tensiune, afectând și mai tare rețeaua națională deja supraîncărcată.

Și insula Evia a fost evacuată din cauza incendiilor

Miercuri au continuat evacuările și pe insula Evia, după ce un incendiu a amenințat casele. Incendiile de vegetație afectează și regiunea sudică a Peloponezului. Autoritățile au declarat că 81 de incendii au fost raportate în toată țara marți.

"A fost o altă noapte excepțional de dificilă", a declarat șeful Protecției Civile Nikos Hardalias, în timp ce vizita un centru mobil de coordonare a pompierilor din zona incendiului din suburbiile Varympompi și Tatoi. El a spus că pompierii au reușit să reducă cele patru fronturi de incendiu activ la unul singur peste noapte. "Mai este mult de lucru", a spus el.

Suburbiile Varympompi și Tatoi se află la poalele Muntelui Parnitha, dens împădurit, în principal de pini. Incendiul, care a izbucnit marți la prânz în interiorul unei păduri, a fost alimentat de pinul inflamabil și a ajuns repede până în piața principală din Varympompi.

Se estimează că valul de căldură va continua în Grecia până la sfârșitul săptămânii. Măsurile de urgență rămân în vigoare toată săptămâna, inclusiv modificări ale programului de lucru și ale serviciilor. Guvernul a oferit camere de hotel localnicilor evacuați atât timp cât aceștia nu pot să se întoarcă la casele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Imagini de infarct cu o mașină de pompieri care trece printr-un zid de foc lângă Atena: ”Mergi, mergi, înainte!”. VIDEO