Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini dramatice în Hong Kong. Pacienții COVID sunt tratați în fața spitalelor supraaglomerate, ca la începutul pandemiei

Hong Kong a înregistrat un record zilnic de 6.116 cazuri noi de COVID-19 joi, în timp ce orașul se luptă cu cel mai grav focar de la începutul pandemiei și până acum. Spitalele sunt supraaglomerate și au rămas fără paturi pentru bolnavii de Covid. Din lipsă de spațiu, zeci de pacienți COVID sunt tratați afară, în fața unor spitale publice din oraș, în vreme ce alții așteaptă în scaune rulante, în spații de triaj improvizate, până se găsește un loc și pentru ei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.02.2022, 14:21

Înfășurați în pături, pacienții au fost nevoiți să aștepte în faţa Centrului Medical Caritas din Sham Shui Po, unul dintre cele mai sărace cartiere din oraş, pentru a primi tratament. Microbiologul Siddharth Sridhar spune că spitalele din Hong Kong sunt precum „castele de nisip într-un tsunami”.

Guvernul ia în considerare lansarea testării COVID-19 pentru toți cei 7,5 milioane de rezidenți, de îndată ce vor primi suficiente teste rapide antigen de la autoritățile continentale.

Până acum, orașul a fost ferit de focare importante de COVID-19. Însă, la doi ani de la debutul pandemiei, locuitorii din Hong Kong se întreabă de ce orașul nu a fost pregătit pentru această zi, scrie ABC News.

Măsuri drastice anti-Covid în Hong Kong, chiar și pentru asimptomatici

Pe acelaşi subiect

Autoritățile au luat măsuri drastice pentru a stopa focarul de Covid. Astfel, persoanele care sunt testate pozitiv nu se pot izola în prezent acasă, chiar dacă au simptome ușoare sau nu au simptome. Drept urmare, mii de persoane așteaptă să fie internate în spitale sau în unități de carantină.

Pacienții Covid zac în paturi de spital în fața unui spital din Hong Kong, în timp ce orașul se confruntă cu o creștere a numărului de infectări

Profimedia Images

Guvernul caută modalități pentru a face față blocajului, inclusiv posibilitatea de a transforma hoteluri, blocuri de locuințe și locuințe pentru studenți în unități de carantină.

Există, de asemenea, discuții despre construirea unui spital de masă improvizat pentru a face față creșterii numărului de cazuri, la fel ca cel construit în 10 zile în Wuhan, chiar la începutul pandemiei.

Doar 64% din populația din Hong Kong este vaccinată cu 2 doze

Președintele chinez Xi Jinping le-a spus oficialilor din Hong Kong „să ia toate măsurile necesare” pentru a limita focarul -- este în joc stabilitatea socială a Hong Kong-ului, a spus Xi.

În prezent, doar aproximativ 64% din populația Hong Kong-ului a primit două doze de vaccin COVID-19. Ratele în rândul populației în vârstă sunt mai mici de 30%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Imagini dramatice în Hong Kong. Pacienții COVID sunt tratați în fața spitalelor supraaglomerate, ca la începutul pandemiei