Antena Meniu Search
x

Video Imagini impresionante cu ultimul tigru tasmanian. Filmul alb-negru a prins culoare cu ajutorul tehnologiei, la zeci de ani după dispariţia speciei

Noi imagini color cu ultimul tigru tasmanian, filmat în captivitate, au fost publicate marţi cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la moartea sa. Animalul, botezat Benjamin, a murit în anii 1930, ultimul deceniu oficial de existenţă a speciei.

de Ioana Petcu

la 07.09.2021, 18:17

Vezi și

Videoclipul, filmat alb-negru în decembrie 1933, îl înfăţişează pe Benjamin, tigrul tasmanian de la Grădina Zoologică Beaumaris, situată pe insula australiană Tasmania. Cu ajutorul tehnologiei, imaginile surprinse de David Fleay, specialist în ştiinţe naturale, capătă culoare zeci de ani mai târziu.

Arhiva Naţională Audiovizuală a Australiei a colaborat cu producătorul de film Samuel François-Steininger pentru a scana în 4K şi a aduce culoare în ceea ce reprezintă, din câte se ştie, una din ultimele înregistrări video cu un tigru tasmanian. Cu toate că negativul (35 mm) a fost conservat în condiţii excelente, echipa coordonată de François-Steininger a avut nevoie de peste 200 de ore de lucru pentru a ajunge la rezultatul final.

Imaginile sunt de-a dreptul impresionante: Benjamin, captiv în cuşca sa, se plimbă agitat, se întinde la soare, cască şi îşi arcuieşte spinarea, adulmecând aerul. Animalul, care a mai fost filmat de Fleay şi în 1935, a murit pe 7 septembrie 1936. Tigrii tasmanieni, cândva cele mai mari marsupiale carnivore din lume, au fost declaraţi oficial dispăruţi de pe faţa Pământului în anii 1930.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imagini impresionante cu ultimul tigru tasmanian. Filmul alb-negru a prins culoare cu ajutorul tehnologiei, la zeci de ani după dispariţia speciei