Antena Meniu Search
x

IMAGINI incredibile din timpul JAFURILOR comise de şapte români în Marea Britanie. Au furat BIJUTERII în valoare de 3,5 milioane de euro (VIDEO)

Poliţia din localitatea britanică Staffordshire a publicat imagini din timpul jafurilor comise de şapte români, despre care se crede că fac parte din celebra "Academie a infractorilor" şi care au reuşit să fure bijuterii în valoare de 3,5 milioane de euro, în perioada noiembrie 2015-septembrie 2016.

Poliţia din Staffordshire (Marea Britanie) a publicat imagini din timpul jafurilor comise de şapte români, despre care se crede că fac parte din celebra "Academie a infractorilor" şi care au reuşit să fure bijuterii în valoare de 3,5 milioane de euro, în perioada  noiembrie 2015-septembrie 2016.

Detectivul-şef Ricardo Fields a declarat că românii aveau o strategie bine pusă la punct în încercarea de a distrage atenţia forţelor de ordine. Ei dădeau foc la maşini şi chiar la diferite proprietăţi, pentru a testa capacitatea de răspuns a poliţiei. De asemenea, jefuitorii blocau căile de acces cu cabluri, pentru a-i împiedica pe poliţişti să ajungă la locul jafului.

"Sunt convins că aceşti hoţi făceau parte dintr-o grupare organizată şi că ei au fost instruiţi la un fel de academie. Am recuperat documente din care reiese că se aflau erau instruiţi şi că făceau totul în baza unor planuri bine puse la punct", a declarat detectivul britanic.

Pe acelaşi subiect

;

Poliţia din Staffordshire a anunţat că, joi, Cosmin Moraru, unul dintre membrii acestei grupări, a fost condamnat la şase ani şi şapte luni de închisoare, după ce pe data de 17 martie alţi şase membri ai grupului au primit sentinţe între opt şi şase ani de închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi în cazul a 11 jafuri comise la magazine de bijuterii din tot Regatul.

Românii au fost condamnaţi la un total de 47 de ani de închisoare: Bogdan Costel Neagu (24 ani), Vasile Daniel Cardos (26 ani), Silvu Ioan Acatrinei (20 ani) şi Andrei Florin Tifui (28 ani) - au fost condamnaţi la opt ani şi două luni de închisoare, Ioan Bucureşteanu (24 de ani), la opt de închisoare, iar Ioachim Karp (19 ani) la şase ani şi jumătate de închisoare.

O filială a Beaverbrooks a fost jefuită pe 10 martie 2016 la Hanley, în Stoke-on-Trent. Ceasuri în valoare de 400.000 lire sterline (peste 461.200 de euro) au fost furate în această spargere.

La mallul din Blackburn, infractorii au provocat avarii semnificative, croindu-şi drum cu baroase şi provocând un incendiu, după care au fugit cu o cantitate importantă de bijuterii scumpe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » IMAGINI incredibile din timpul JAFURILOR comise de şapte români în Marea Britanie. Au furat BIJUTERII în valoare de 3,5 milioane de euro (VIDEO)