Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini înfiorătoare de la o morgă din Gaza în a şasea zi de război cu Israel. Cadavrele zac unele peste altele în saci, într-o baie de sânge

Război în Israel. Imaginile cu un lucrător de la morgă care aranjează sacii cu cadavre la spitalul Al-Shifa din Gaza au şocat întreaga planetă. Atacurile sângeroase dintre Israel şi organizaţia Gaza continuă pentru a şasea zi consecutivă.

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 12:38

Washington a cerut Israelului să riposteze la atacul surpriză al Hamas de sâmbătă, cel mai grav din istoria ţării, despre care forţele israeliene au declarat că a ucis peste 1.200 de persoane, majoritatea civili. În Gaza, oficialii au raportat că peste 1.200 de persoane au fost ucise în atacurile aeriene și artilerie a Israelului, în timp ce ONU a declarat că peste 338.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele pentru a nu pica victime atacurilor.

Numărul victimelor continuă să crească

Cincizeci şi unu de palestinieni au fost ucişi şi 281 au fost răniţi în ultimele ore de lovituri aeriene lansate de Israel în Gaza în timpul nopţii, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclava de coastă, condus de Hamas, relatează news.ro.

În confruntările anterioare, spune Nebal Farsakh, întotdeauna exista o perioadă de timp fără atacuri aeriene. "Dar acum, nu există nici măcar un minut. De aceea, numărul victimelor continuă să crească din ce în ce mai mult", spune Farsakh, purtător de cuvânt al Semilunii Roşii palestiniene.

Pe acelaşi subiect

Spitalele din Gaza nu mai fac faţă valului de răniţi

La spitalul Shifa din oraşul Gaza, reporterii de la Associated Press au văzut răniţi intrând pe uşă, în timp ce trupuri fără viaţă ajungeau în cearşafuri. În timp ce lucrătorii curăţau sângele, iar rudele duceau în grabă copiii cu răni de şrapnel în sala de operaţie, exploziile continuau să se audă în jurul spitalului.

Timp de cinci zile, avioanele de război israeliene au bombardat Gaza cu o intensitate pe care rezidenţii săi obosiţi de război nu au mai experimentat-o niciodată. Atacurile aeriene au ucis peste 1.100 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Egiptul îşi menţine graniţele închise de teama valului de refugiaţi

Egiptul a rămas şi miercuri evaziv asupra posibilităţii de a deschide punctul de trecere de la Rafah pentru a le permite palestinienilor din Fâşia Gaza să se refugieze din faţa blocadei şi bombardamentelor intense asupra acestei enclave aflate sub asediul armatei israeliene după ce gruparea islamistă Hamas a atacat de acolo Israelul.

"Există o blocadă completă impusă şi toate punctele de frontieră israeliene sunt închise pentru locuitorii din Gaza. Egiptul menţine deschis punctul de trecere de la Rafah pentru furnizarea de ajutor umanitar, alimente şi materiale medicale", a declarat ministrul egiptean de externe, Sameh Shukri, la o conferinţă de presă comună cu omologul său italian Antonio Tajani la Cairo, relatează agenţia EFE. Rafah este singurul punct de frontieră al Fâşiei Gaza care nu este controlat de Israel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Imagini înfiorătoare de la o morgă din Gaza în a şasea zi de război cu Israel. Cadavrele zac unele peste altele în saci, într-o baie de sânge