Antena Meniu Search
x

Galerie foto Copiii care au fugit de rachetele lui Putin se ascund acum de atacurile Hamas, în Israel. Rabinul șef al Ucrainei arată imagini sfâșietoare cu nepoții săi

Război Israel - Hamas. Moshe Azman, rabinul-șef al Ucrainei, a publicat pe platforma X două fotografii sfâșietoare, făcute la 19 luni una de cealaltă, care îi arată pe nepoții săi ascunzându-se de atacurile rusești, iar mai apoi de cele ale teroriștilor Hamas.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.10.2023, 11:52

Copiii care au fugit de rachetele lui Putin se ascund acum de atacurile Hamas, în Israel. Rabinul șef al Ucrainei arată imagini sfâșietoare cu nepoții săi - Platforma X

Moshe Azman a explicat că micuții au fugit în Israel pentru a scăpa de rachetele lui Vladimir Putin lansate împotriva țintelor civile din Ucraina.

Acum, la mai bine de un an și jumătate distanță, copiii sunt prinși în conflictul în curs, care a izbucnit când Hamas a lansat, sâmbătă dimineață, un atac devastator.

"În prima fotografie nepoții mei se ascund de rachetele teroriștilor ruși în regiunea Kiev, în primele zile ale îngrozitoarei invazii din Ucraina. Mai târziu, alături de mii de alte persoane, i-am evacuat în Israel și Europa. În a doua fotografie, aceleași persoane, dar ascunzându-se de rachetele teroriștilor de la Hamas. Două colțuri diferite ale lumii, dar o durere și luptă împărtășită... Mi se frânge inima când văd aceste fețe, dar cred că lumina adevărului și credinței ne va ajuta să trecem prin aceste încercări. Mă rog la Atotputernicul ca el să își verse mânia și furia asupra tuturor celor implicați în această terorizare a populației civile!", a scris, miercuri, rabinul-șef al Ucrainei, pe rețeaua de socializare X. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Putin vrea o soluție rapidă pentru rezolvarea conflictului israeliano-palestinian

Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei în februarie 2022. De atunci, armata sa a lansat mii de rachete împotriva teritoriului ucrainean, lovind nenumărate locuri civile și ucigând mii de oameni nevinovați. Forțele Moscovei au fost, de asemenea, acuzate de săvârșirea de crime de război oribile, inclusiv răpire, tortură, violul și asasinate

Acțiunile teroriștilor Hamas de sâmbătă au fost la fel de barbare, teroriștii vizând în mod deliberat civili de toate vârstele. Sute de militanți au atacat Israelul în jurul orei 6.30 dimineața, într-un asalt care a avut loc la 50 de ani și o zi după izbucnirea războiului arabo-israelian din 1973.

Islamiștii susținuți de Iran au tras mii de rachete din Gaza în Israel și au folosit explozibili și buldozere pentru a sparge gardul de securitate din jurul enclavei palestiniene. 

Folosind motociclete, camionete, planoare motorizate și bărci cu motor, militanții au pătruns în Israel, țintind orașe precum Așkelon, Ofakim și Sderot. Teroriști înarmați au tras în sute de tineri israelieni și străini la un festival de muzică lângă Kibbutz Reim, aproape de Gaza. Aproximativ 270 de persoane au murit numai la fața locului. Luptătorii Hamas au atacat orașe dar și micile comunități kibuț, unde au ucis oameni în case și mașini, iar autoritățile israeliene susțin că teroriștii au luat aproximativ 150 de ostatici. Printre acețtia se numără cel puțin 11 thailandezi, doi mexicani și un număr necunoscut de americani și germani.

1.200 de morţi în Israel

Până acum, sunt 1.200 de morţi în Israel peste 1.000 de civili palestinieni uciși, iar bilanțul va continua să crească, pe măsură ce mai multe cadavre sunt găsite și pe măsură ce armata israeliană continuă să bombardeze Fâșia Gaza. Ministrul israelian Apărării Yoav Gallant a ordonat luni "asediul complet" în Fâșia Gaza, adică "fără electricitate, mâncare, apă și gaze", într-o mișcare criticată de Națiunile Unite drept o posibilă încălcare a dreptului internațional.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a avertizat că riposta militară a țării sale a fost doar începutul unui război susținut și a promis că va reduce ascunzătoarele Hamas din Gaza "la dărâmături".

În ciuda acțiunilor soldaților săi în Ucraina, Putin a spus ieri că "femeile, copiii și bătrânii" ar trebui cruțați în războiul Israel-Hamas. Potrivit OHCHR, organizația ONU pentru drepturile omului, în Ucraina sunt peste 27.000 de victime civile, începând cu 24 februarie 2022 (9.614 uciși și 17.535 răniți), ca urmare a invaziei lui Putin.

Putin a spus că războiul israeliano-palestinian își are rădăcinile în eșecul de a crea un stat palestinian și în eforturile de mediere greșite ale SUA. Vorbind la un forum internațional al energiei de la Moscova, liderul rus a acuzat că Washingtonul s-a concentrat mai ales pe încercarea de a crea stimulente materiale pentru palestinieni, fără a contribui la crearea unui stat palestinian. Putin a subliniat necesitatea de a găsi rapid o soluție, avertizând că acest conflict ar putea scăpa de sub control, rezultând "consecințe grave".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Copiii care au fugit de rachetele lui Putin se ascund acum de atacurile Hamas, în Israel. Rabinul șef al Ucrainei arată imagini sfâșietoare cu nepoții săi