Antena Meniu Search
x

Imaginea dezastrului din Myanmar, cu peste 120 de morți, după o alunecare de teren la o mină de jad (Video)

Cel puțin 126 de oameni au murit în urma unei alunecări de teren care a avut la o mină de jad din Myanmar, victimele fiind înghițite la propriu de valul de noroi care s-a rostogolit peste ele.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.07.2020, 08:55

Alunecare de teren la o mina de jad din Myanmar
Alunecare de teren la o mina de jad din Myanmar - Profimedia Images
  • Imaginile postate pe internet surprind momentul în care pământul o ia la vale și se prăbușește într-un lac format la baza minei.
  • Cel puțin 126 de trupuri neînsuflețite au fost recuperate din noroiul format ca urmare a alunecării de teren.

Dezastrul a avut loc la o mină de jad din zona Hpakant, în regiunea Kachin, după mai multe zile de ploi puternice şi a cuprins cinci zone abandonate unde muncitorii lucrează ilegal și în condiţii precare pentru câțiva bani în plus.

Imaginile postate pe internet surprind momentul în care pământul o ia la vale și se prăbușește într-un lac format la baza minei. Toată apa este apoi împinsă cu putere în vale iar oamenii fac tot posibilul să se salveze.

Cel puțin 126 de trupuri neînsuflețite au fost recuperate din noroiul format ca urmare a alunecării de teren, iar alte 54 de persoane au fost spitalizate, însă autoritățile se așteaptă ca numărul deceselor să crească în orele următoare, scrie Reuters.

Alunecările de teren sunt frecvente în minele din nordul Myanmarului, dar dezastrul de acum este cel mai grav din ultimii cinci ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Imaginea dezastrului din Myanmar, cu peste 120 de morți, după o alunecare de teren la o mină de jad (Video)