Antena Meniu Search
x

Imagini tulburătoare cu zeci de maşini distruse de Hamas la "festivalul morţii" din Israel. ''Suntem într-un război dur. Va fi un război lung''

Război Israel - Hamas. În timp ce conflictul dintre Israel şi gruparea palestiniană Hamas a intrat în a 26-a zi, în afara orașului Netivot din sudul Israelului au fost adunate zeci de vehicule arse, distruse în atacul lansat pe 7 octombrie de militanţii Hamas.

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 16:00

Din Israel vin noi imagini şocante care arată amploarea masacrului declanşat de militanţii grupării palestiniene Hamas pe 7 octombrie. Zeci de vehicule care au fost distruse în atacul din urmă cu 26 de zile, în sudul Israelului, în ceea ce presa internaţională a numit "festivalul morţii" au fost colectate și transportate în afara orașului Netivot. Acolo au fost verificate de soldaţi. 

Pe 7 octombrie 2023, militanții Hamas au ieşit din Fâșia Gaza și au invadat localităţile israeliene de la graniţă. Au masacrat 270 de civili, au rănit alte sute de persoane și au luat peste 240 de ostatici la "Supernova Sukkot Gathering", un festival de muzică trance în aer liber. În goana disperată de a se salva de la moarte, participanţii la festival au lăsat în urmă zeci de maşini la Kibbutz Re'im, în apropiere de Gaza. În total, 1400 de persoane au fost ucise de militanţii Hamas, majoritatea civili. Dintre aceştia, peste 300  sunt soldaţi. 

Război Israel - Hamas. Netanyahu promite ''victoria'' 

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a promis miercuri că războiul împotriva Hamas se va încheia cu victoria Israelului, în pofida ''pierderilor dureroase'' de soldaţi. ''Suntem într-un război dur. Va fi un război lung'', a declarat Netanyahu într-un comunicat, în care a deplâns pierderile de militari israelieni, la câteva ore după anunţul privind moartea a 13 soldaţi în precedentele 24 de ore în luptele din Fâşia Gaza. ''Le promit tuturor cetăţenilor Israelului: ne vom duce la îndeplinire munca, vom merge înainte până la victorie'', a adăugat şeful guvernului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Imagini tulburătoare cu zeci de maşini distruse de Hamas la "festivalul morţii" din Israel. ''Suntem într-un război dur. Va fi un război lung''