Antena Meniu Search
x
LIVE

Primele imagini de la operaţiunea care a dus la uciderea liderului ISIS, Abu Bakr al Baghdadi (Video)

Pentagonul a dat publicităţii primele imagini ale operaţiunii care a dus la moartea celui mai căutat terorist, Abu Bakr al-Baghdadi. Filmările alb-negru surprind de la înălţime atacul american derulat weekendul trecut. Apar şi noi detalii despre cel care l-a trădat pe liderul ISIS.

De Redactia Observator la 31.10.2019, 21:40
Vezi și

Pentagonul a dat publicităţii primele imagini ale operaţiunii care a dus la moartea celui mai căutat terorist, Abu Bakr al-Baghdadi. Filmările alb-negru surprind de la înălţime atacul american derulat weekendul trecut. Apar şi noi detalii despre cel care l-a trădat pe liderul ISIS. I se spunea Umbra. De fapt, bărbatul a memorat toate ascunzătorile liderului. Chiar a furat haine şi sângele lui al-Baghdadi pentru analize ADN care au confirmat că teroristul a fost anihilat.

Un nor uriaş de fum se ridică deasupra clădirii în care se ascundea liderul ISIS. O locaţie izolată, nu departe de graniţa cu Turcia. 

Într-un alt video, combatanţi ai Statului Islamic sunt ţintele unui atac aerian. Apoi zeci de soldaţi de elită americani preiau asaltul de la sol. Focurile de armă se pot auzi pe fundalul înregistrării video. Sunt ultimele minute de viaţă ale celui mai căutat terorist. 

Generalul Kenneth McKenzie Junior, şeful Centrului de comandă al armatei SUA: Ceea ce vă pot spune este că a intrat într-un tunel împreună cu doi copii şi s-a aruncat în aer. Credem că ambii copii pe care i-a luat cu el aveau sub 12 ani. Cam atât vă pot spune. Credem şi că Baghdadi ar fi tras la foc automat până în ultima clipă

Potrivit oficialului american, luptătorii ISIS au declanşat primii ofensiva şi au deschis focul asupra elicopterului american. Generalul a refuzat să dea alte detalii considerate secrete ale operaţiunii. Comparativ cu preşedintele, oficialul armatei americane a fost reţinut în declaraţii şi detalii. 

Donald Trump, preşedintele SUA: A murit ca un câine. A murit ca un laş. Gemea, striga şi plângea

Un apropiat l-a trădat pe Abu Bakr Al-Bagdadi. Din răzbunare, după ce ISIS i-a ucis rudele, le-a spus americanilor unde se ascundea califul şi urmează să primească 25 de milioane de dolari pentru informaţiile oferite. 

Tot el i-ar fi ajutat pe americani să facă rost de ADN-ul lui Baghdadi.

Între timp, un montaj a stârnit o mulţime de polemici în jurul eroului patruped al misiunii. Donald Trump a anunţat că îl va primi la Casa Albă. 

În fotografie, preşedintele pare că îl decorează pe Conan, aşa cum se numeşte câinele care l-a urmărit pe Baghdadi până în tunelul în care teroristul a murit. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Primele imagini de la operaţiunea care a dus la uciderea liderului ISIS, Abu Bakr al Baghdadi (Video)