Antena Meniu Search
x

Video Imagini virale cu schiorii care merg prin mocirlă, pe o pârtie din Elveția. "Mai bine mergi cu bicicleta"

Temperaturile pentru luna ianuarie au atins un maxim istoric în mai multe state din Europa. În opt ţări au fost depășite recordurile naționale, iar cele regionale în alte trei. În Elveţia, temperaturile au atins 20 de grade, iar vremea caldă a afectat staţiunile de schi din Alpi, unde nu este zăpadă. Mai multe înregistrări video din stațiunea Wengen, unde schiorii merg prin noroi, au devenit virale pe rețelele sociale. 

de Redactia Observator

la 06.01.2023, 11:50

Vezi și

În stațiunea Wengen din Alpii elveţieni, peisajul de iarnă este diferit faţă de anii trecuţi. Acum, pârtiile sunt pline de noroi, în loc de zăpadă, dar asta nu i-a descurajat pe amatorii sporturilor de sezon, potrivit Switzerland Times

Într-unul din clipuri, mai mulți schiori sunt filmați în timp ce merg prin mocirlă. Imaginile au devenit imediat virale și au fost vizionate de peste 500.000 de ori. Reacțiile au fost numeroase, cei mai mulți utilizatori plângându-se că în astfel de condiții nu se mai poate practica niciun sport de iarnă. „Mai bine iei bicicleta sau mergi la plimbare”.

Însă, noroiul este doar la baza pârtiei. Administratorii stațiunii au pus tunurile de zăpadă în funcțiune pentru a mai salva ce se poate din acest sezon. „Situația vizează doar 20 – 30 de metri. Restul pârtiei este acoperită de zăpadă”, datorită sistemului modern de tunuri de zăpadă, a explicat Rolf Wegmuller, directorul de turism al stațiunii. 

Valuri de căldură mai frecvente din cauza schimbărilor climatice

Pe acelaşi subiect

Totuşi, nu în toată Europa este cald  - în unele părţi ale Scandinaviei sunt prognozate temperaturi mai scăzute şi ninsori, iar la Moscova se aşteaptă ca temperatura să scadă până la minus 20 de grade Celsius în următoarele zile.

Valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense şi durează mai mult timp din cauza schimbărilor climatice provocate de om. Cu toate acestea, astfel de evenimente pe timp de iarnă nu au acelaşi impact asupra omului ca valurile de căldură din timpul verii, care se pot solda cu numeroase decese.

Planeta s-a încălzit deja cu 1,1 grade Celsius faţă de începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească, dacă guvernele din întreaga lume nu reduc drastic emisiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Imagini virale cu schiorii care merg prin mocirlă, pe o pârtie din Elveția. "Mai bine mergi cu bicicleta"