Antena Meniu Search
x

Video Zăpada, o speranţă pierdută pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Cel puţin 12 oameni au murit în Austria încercând să schieze pe pârtii uscate

Munţii noştri plâng după ninsoare. La Bâlea, la peste două mii de metri înălţime, este cel mai mic strat de zăpadă din ultimii 45 de ani: 26 de centimetri. Situaţia este dramatică în toată Europa. 12 oameni au murit în Austria pentru că s-au aventurat pe pârtii cu prea puţină zăpadă. 

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 20:16

Vezi și
  • Ninsoarea, o speranţă pierdută pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Cel puţin 12 oameni au murit în Austria încercând să schieze pe pârtii cu prea puţină zăpadă

Gerul Bobotezii a devenit un mit, cel puţin pentru europeni. Primele zile ale lunii ianuarie au adus temperaturi record în centrul şi în nordul Europei. Pe renumitele pârtii de schi din Alpi, oamenii văd mai multă verdeaţă decât zăpadă.

Manager staţiune de ski Elveţia: Priviţi, zăpada aceasta este umedă, nu este deloc densă. E ca primăvara

În Varşovia s-au înregistrat şi 19 grade Celsius, o maximă specifică zilelor de primăvară târzie.

Climatolog polonez: Un val de aer din sud est a adus aceste temperaturi, nu doar în Polonia, dar şi în Germania şi Europa centrală.

Pe acelaşi subiect

Vremea caldă a afectat staţiunile de schi din Alpi

Din Franţa până în Elveţia, unde s-au înregistrat şi 20 de grade, mai multe resorturi au pus lacătul pe uşă în plin sezon de schi. În Austria, pârtiile cu mai multă iarbă decât zăpadă fac victime. 12 oameni au murit după ce au încercat să schieze chiar şi în aceste condiţii.

După o săptămână cu ploi din abundenţă, britanicii au acum parte de un val de căldură. Imaginile de pe străzile Angliei par desprinse dintr-o filmare de Paşte. Oamenii poartă şepci şi ochelari de soare în timp ce se plimbă prin parcuri.

Expert în schimbările climatice, Oxford: Un val de căldură iernatică este ceea ce resimţim acum în multe ţări europene şi înseamnă temperaturi extraordinar de mari, foarte diferite faţă de media din această perioadă în ultimele decenii.

Risc ridicat de tornade în America

Nici pe cealaltă parte a oceanului vremea nu este mai îndurătoare. Coasta de vest este lovită continuu de furtuni şi ploi torenţiale, iar meteorologii avertizează că există un risc ridicat de tornade.

Localnic: Te uitai pe fereastră şi totul era luat de vânt, în cercuri. Un copac uriaş era aplecat la pământ. A fost o nebunie.

Localnic: Am auzit un zgomot îngrozitor. Şi m-am gândit, oare cade acoperişul, ce se întâmplă?

Pentru zilele următoare prognoza meteo pare să indice că temperaturile vor fi constante, atât în Europa, unde oamenii se bucură de o vreme de vară, cât şi în State Unite, acolo unde Texas, Oklahoma, Arkansas şi Louisiana se aşteaptă să fie lovite de furtuni violente şi chiar tornade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Zăpada, o speranţă pierdută pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Cel puţin 12 oameni au murit în Austria încercând să schieze pe pârtii uscate