Galerie foto

Imaginile dezastrului, după tornada devastatoare din Cehia: "Parcă a venit Apocalipsa. Era sânge peste tot" - GALERIE FOTO

De Redactia Observator.
Publicat: 25.06.2021, 07:24.
Actualizat: 25.06.2021, 09:36

O tornadă puternică a afectat mai multe sate din sud-estul Republicii Cehe, rănind 150 de persoane și provocând daune majore, potrivit presei locale, citate de BBC. 

Fenomenul neobişnuit pentru Europa s-a produs în sud-estul ţării. Mai bine de 200 de poliţişti au fost trimişi de urgenţă în regiune pentru a ajuta la misiunile de salvare a oamenilor din casele afectate.

Tornada a venit după ce, pe parcursul zilei de ieri, în jur de o sută de mii de case din centrul şi sudul ţării au rămas fără curent electric din cauza furtunilor cu descărcări electrice. De asemenea, cursele a 30 de trenuri au fost anulate.

Jumătate din satul Hrusky a fost distrus de tornadă, a declarat un oficial local pentru ziarul Lidove Noviny, iar zonele afectate arătau ca după război. Tornada și grindina au lovit și orașul Hodonin, distrugând un azil de bătrâni și grădina zoologică locală.

Citește și:

Zona arăta ca un câmp de luptă, a declarat Antonin Tesarik, directorul spitalului Hodonin, unde au fost tratați aproximativ 200 de persoane rănite.

"Parcă a venit Apocalipsa. Era sânge peste tot și oameni neajutorați, în lacrimi. Și-au salvat viața și și-au pierdut locuințele", a declarat medicul.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, ministrul ceh de Interne, Jan Hamacek, a descris situația ca fiind foarte gravă, spunând că toate unitățile de salvare disponibile au fost trimise la fața locului. Ministrul, care a ajuns în regiunea afectată, a declarat că a fost declarată starea de urgență.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.