Foto

Doliu naţional în Israel, după tragedia de pe Muntele Meron. 45 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul sărbătorii religioase

De Redactia Observator.
Publicat: 02.05.2021, 14:32.
Actualizat: 02.05.2021, 14:33

Drapele au fost coborâte în bernă, duminică, în Israel, pentru o zi de doliu naţional, după decesul a 45 de persoane, inclusiv copii, în timpul unui pelerinaj care a reunit zeci de mii de evrei ortodocşi, scrie AFP.

45 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul sărbătorii religioase

Doliu naţional în Israel, după tragedia de pe Muntele Meron

AP

"Dezastru", "tragedie", "eşec guvernamental": primele pagini ale ziarelor au apărut duminică toate cu panglică neagră după busculada care a avut loc vineri dimineaţă la Muntele Meron, în nordul ţării, presa nepublicând nimic sâmbătă, fiind considerată zi de odihnă.

Omagiu adus celor care şi-au pierdut viaţa

Citește și:

Primele funeralii au avut loc vineri după-amiază în ceea ce premierul Benjamin Netanyahu a calificat "una dintre cele mai mari catastrofe" din istoria Statului evreu de la înfiinţare sa în 1948.

După o pauză pentru Sabat, înmormântările au fost reluate sâmbătă seara. Şi autorităţile au anunţat duminică că au finalizat identificarea victimelor, inclusiv patru americani şi doi canadieni.

"Un dezastru de o asemenea magnitudine cere o analiză complexă (...). Înţelegem cererile familiilor pentru analize rapide şi am acţionat în acest sens fără a compromite profesionalismul", a declarat medicul Chen Kugel, director al Institutului Naţional de Medicină Legală de la Abou Kabir din Tel-Aviv.

Sâmbătă seara, cetăţeni din Tel-Aviv, metropolă pe coasta mediteraneană, au organizat o primă ceremonie aprinzând candele în memoria victimelor.

Zeci de mii de evrei ortodocşi s-au reunit în noaptea de joi spre vineri, la Muntele Meron, pentru un pelerinaj anual, după un an de pauză din cauza pandemiei, în cadrul sărbătorii evreieşti Lag Baomer.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.