Antena Meniu Search
x

Galerie foto În loc să ajute un șofer cuprins de flăcări, a preferat să-i filmeze agonia și să plece. Autorul înregistrării șocante, acuzat oficial de procurorii italieni

În loc să oprească să-l ajute sau să sune la serviciul de urgență, un șofer a crezut că este mai bine să filmeze, iar mai apoi să posteze online, agonia unui alt conducător auto, care ardea la propriu, pe șoseaua de centură a Romei. Acum, după mai bine de 7 luni de la tragedie, propcurorii italieni au decis ca individul să răspundă penal pentru fapta sa.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.09.2023, 10:12

Procurorul Silvia Sereni a oficializat acuzația la adresa șoferului din Roma care și-a scos telefonul mobilul, pentru a filma, în loc să sune la 112. 

Identificat și raportat, autorul înregistrării șocante, va trebui să răspundă penal, fiind acuzat de omisiunea de a acorda ajutorul necesar unei persoane a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol. Vestea a ajuns și la Cortona, acolo unde locuiește familia pictorului Francesco Sandrelli, un artist de renume internațional care a murit pe 24 martie, în urma incendiului care i-a cuprins mașina, potrivit La Nazione

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Sperăm că, dacă va fi găsit vinovat, el va fi aspru sancționat de lege. Comportamentul lui trebuie să fie puternic stigmatizat; a privi un bărbat murind, fără să clipești, și a filma scena dramatică, este, într-adevăr ceva cu adevărat abominabil", a declarat vicepreședintele consiliului regional toscan, Marco Casucci, din Cortona.

Pe acelaşi subiect

Filmul tragediei

Este 6 februarie când, în jurul orei 12.00, pe șoseaua de centură a Romei, în Italia, un Volkswagen Golf ia foc. Șoferul, Francesco Sandrelli, un pictor în vârstă de 53 de ani, reușește să oprească pe banda de urgență și să coboare, însă hainele îi sunt cuprinse de flăcări. Bărbatul a încercat cu disperare să se salveze, mișcându-se înainte și înapoi pe drum. Imagini desprinse, parcă, dintr-un film de groază. Una după alta, mașinile trec pe lângă și nimeni nu oprește să ajute. Există, totuși, un șofer care vede oroarea și decide să facă ceva.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

Nu să sune la serviciul de urgență 112 sau 118, cum ar fi fost normal, ci să filmeze scena cu telefonul mobil. Ba mai mult, în înregistrare se aude cum îl batjocorește pe bărbatul ale cărui haine erau cuprinse de flăcări. "Ai luat foc? ...Trimitem filmarea la Welcome to favelas", spune șoferul, făcând referire la o pagină de socializare care publică ipostaze ce surprind "degradarea cotidiană" din Italia. Nici gând să oprească, pentru a-i acorda omului primul ajutor. Accelerează, iar filmarea se oprește. Și ajunge online. La scurtă vreme, însă, cei care administratează pagina respectivă de Facebook decid să elimine videoclipul, scrie Calabria News.

Pictorul a murit la spital, după aproape două luni de agonie

Între timp, bărbatul ars ajunge la spital, unde medicii încearcă, fără succes, să-i salveze viața. Arsurile pe care le-a suferit au fost foarte grave și nu i-au lăsat nicio scăpare. Francesco Sandrelli a murit pe 24 martie, iar familia a cerut atunci să se facă dreptate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » În loc să ajute un șofer cuprins de flăcări, a preferat să-i filmeze agonia și să plece. Autorul înregistrării șocante, acuzat oficial de procurorii italieni