Antena Meniu Search
x

Video În urma numărului uriaș de decese cauzate de COVID, brazilienii sunt nevoiți să-și îngroape rudele pe timpul nopții

Cimitirele din Brazilia sunt nevoite să-și prelungească programul, din cauza numărului mare de decese înregistrate în țară. Statul din America Latină este a doua cea mai îndoliată ţară de pandemie din lume.

de Redactia Observator

la 02.04.2021, 14:50

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Brazilia a înregistrat, miercuri, un nou bilanţ devastator, în urma pandemiei de coronavirus. 3.869 de persoane au murit în urma contractării virusului. În ciuda valului continuu al virusului răspândit în Brazilia, președintele Jair Bolsonaro a cerut miercuri guvernatorilor regionali și primarilor să relaxe restricțiile pentru a permite oamenilor să se întoarcă la lucru, scrie AP.

„În opinia mea, aceste măsuri restrictive, care suprimă drepturile de deplasare, depășesc chiar și măsurile din starea de asediu. Fac apel la toate autoritățile din Brazilia să revizuiască aceste restricții și să permită oamenilor să se întoarcă la lucru", a declarat Jair Bolsonaro.

În urma numărului uriaş al deceselor, cimitirele s-au deschis şi pe timp de noapte, pentru a face față numeroaselor înmormântări. 

Vila Formosa din Sao Paolo, cel mai mare cimitir din America Latină, a rămas deschis până la ora 22. Alte trei cimitire din oraș și-au extins programul de lucru, iar unul, Vila Nova Cachoeirinha, a trebuit să suspende temporar înmormântările din lipsă de spațiu.

Potrivit autorităților din Sao Paulo, cimitirele au înregistrat 393 de înmormântări pe 26 martie, depășind recordul anterior de 262 în iulie anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » În urma numărului uriaș de decese cauzate de COVID, brazilienii sunt nevoiți să-și îngroape rudele pe timpul nopții