Antena Meniu Search
x

Video Încă un jurnalist a murit pe frontul ucrainean. Oleksandr Bondarenko a lucrat pentru BBC, iar acum era soldat voluntar

Cel puţin 25 de oameni au murit în urma loviturilor aeriene din Dnipro şi Uman. Statul Major General al armatei ucrainene a anunţat că ruşii au lansat 40 de atacuri numai ieri. Un ajutor, financiar însă, vine din nou din partea Statelor Unite. Ucraina a primit fonduri nerambursabile în valoare de 1,25 miliarde de dolari. Între timp, fostul premier rus, Medvedev, a atacat liderii din Republica Moldova, pe care îi acuză că au vândut ţara României. 

de Redactia Observator

la 29.04.2023, 11:12

Vezi și

O rachetă ne-a lovit casa. Cu toţii suntem acoperiţi de sânge. Copiii dormeau chiar aici. 

E mărturia unei femei din Uman, oraşul cel mai afectat de atacul de ieri dimineaţă al ruşilor. Un bloc întreg de apartamente a fost ţinta bombardamentelor. În Dnipro, loviturile aeriene au ucis o femeie de 31 de ani şi pe fiica ei de doi ani. Rudele sunt în stare de şoc.

Mi-a fost atât de frică... Vă urăsc, ruşilor! Vă urăsc!

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Un atac asupra oraşului Uman, un oraş care este foarte paşnic şi cunoscut în întreaga lume pentru găzduirea a zeci de mii de pelerini hasidici în fiecare an. Numai o minte malefică absolută poate comite o asemenea teroare asupra Ucrainei. 

Pe acelaşi subiect

Încă un jurnalist a murit pe frontul ucrainean

Încă un jurnalist a murit pe frontul ucrainean. Oleksandr Bondarenko a lucrat pentru BBC, iar acum era soldat voluntar. Nu se cunosc încă detalii despre modul în care a fost ucis.

În Donetsk, Rusia acuză Ucraina că a lansat un atac asupra unui microbuz, atac în urma căruia au murit şapte oameni. Deocamdată oficialii ucraineni nu au comentat acuzaţiile. 

În timp ce oamenii mor pe front, Putin a vizitat o fabrică de drone de la periferia Moscovei, chiar dacă avioanele iraniene fără pilot sunt preferatele armatei ruse. O investigaţie britanică a descoperit că acestea folosesc tehnologie germană, pe care Teheranul a furat-o acum 20 de ani. Între timp, fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev a luat la ţintă şi Republica Moldova. Spune că ţara de fapt nu mai există, pentru că politicienii locali au vândut-o României. Reacţia lui vine după ce Chişinăul a făcut o listă cu ruşii indezirabili. După declaraţiile lui Medvedev, ambasadorul rus a fost convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Încă un jurnalist a murit pe frontul ucrainean. Oleksandr Bondarenko a lucrat pentru BBC, iar acum era soldat voluntar