Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Incendiile de vegetație din Australia s-au soldat cu 3 morți și distrugeri uriașe

Incendiile de vegetaţie din Australia fac primele victime. Trei oameni au murit, alţi 35 au fost răniţi, în vreme ce 7 sunt în continuare daţi dispăruţi în regiunile din sud-estul continentului.

de Redactia Observator

la 24.01.2020 , 01:09

Incendiile de vegetaţie din Australia fac primele victime. Trei oameni au murit, alţi 35 au fost răniţi, în vreme ce 7 sunt în continuare daţi dispăruţi în regiunile din sud-estul continentului. Pagubele materiale sunt şi ele semnificative, după ce peste 100 de case au fost mistuite de flăcări. Peste o mie de pompieri, ajutaţi de zeci de aeronave, fac cu greu faţă celor aproape 100 de focare apărute după o perioadă de secetă severă.

Acestea sunt peisajele şi drumurile desprinse parcă din infern, pe care pompierii le au de străbătut pentru a lupta cu focul. Cei peste 1000 de salvatori, ajutaţi de 70 de aeronave, încearcă să stingă flăcările care s-au răspândit pe sute de kilometri de-a lungul coastei.

După aproape trei ani de secetă severă, statul australian New South Wales se confruntă acum cu incendii de vegetaţie fără precedent.

Vezi și

Mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, iar mulţi dintre aceştia şi-au petrecut noaptea în centrele pentru sinistraţi sau au dormit în maşini.

Doi civili au murit, iar 35 de oameni, dintre care 16 pompieri au fost răniţi. Flăcările au distrus peste 100 de locuinţe, iar specialiştii avertizează că bilanţul va creşte cel mai probabil semnificativ.

Afectate sunt şi animalele sălbatice din aceste zone. Sute de urşi koala au fost ucişi şi mulţi alţii au suferit arsuri grave. Organizaţiile ecologiste fac eforturi mari ca să îi salveze.

Săptămâna trecută oraşul Sydney a fost acoperit zile întregi de o peliculă groasă de fum din cauza flăcărilor aflate la aproape 400 de kilometri distanţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Incendiile de vegetație din Australia s-au soldat cu 3 morți și distrugeri uriașe